Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Gruusialainen Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko ei kuulu perheen suosikkeihin, mutta syksyn saavuttua iski himo ja kaalilaatikkoa oli pakko saada. Ohrasuurimot eivät kuulu miehen suosikkeihin, joten oli tehtävä kaalilaatikko ilman niitä. Päädyin säveltämään oman version gruusialaisesta / venäläisestä kaalilaatikosta.

Smetana, tomaattipyree ja venäläiset suolakurkut tekivät gruusialaisesta kaalilaatikosta suussa sulavaa! Metsälenkiltä poimitut tuoreet puolukat sopivat erinomaisesti tarjottavaksi gruusialaisen kaalilaatikon kanssa.

Lapsille oli tarjolla keitettyjä perunoita kaalilaatikon kera ja yhdistelmä kuulemma menetteli. Miehen kanssa rakastuimme molemmat gruusialaisen kaalilaatikon makuun ja totesimme, että kaalilaatikkoa on ehdottomasti tehtävä pian uudestaan.

Gruusialainen Kaalilaatikko

Ainekset

1½ kg
keräkaalia
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kpl
sipulia kuutioituna
5 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
savustettua paprikajauhetta
½ tl
cayennenpippuria
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
2 dl
venäläisiä suolakurkkuja kuutioituna
2 dl
lihalientä
140 g
tomaattipyrettä
240 g
smetanaa
175 g
raastettua emmental juustoa
1 rkl
voita uunivuoan voiteluun
Tarjoiluun
2 dl
puolukoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Ruskista jauheliha paistinpannussa. Lisää kuutioitu sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Mausta savustetulla paprikajauheella, cayennepippurilla, suolalla ja mustapippurilla.

Poista keräkaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Puolita keräkaali ja poista kanta. Leikkaa keräkaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita suikaloitu kaali, paistettu jauheliha ja kuutioidut venäläiset suolakurkut hyvin keskenään.

Voitele iso uunivuoka ja leivitä kaaliseos tasaisesti vuokaan.

Sekoita lihaliemi, tomaattipyree ja smetana hyvin keskenään. Kaada seos uunivuokaan ja sekoita hyvin kaalinseoksen joukkoon.

Paista uunissa 200 asteessa 30 minuutin ajan. Ripottele raastettu emmental gruusialaisen kaalilaatikon pinnalle ja paista kaalilaatikkoa vielä 30 min 200 asteessa. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla jos pinta ruskistuu liikaa.

Anna gruusialaisen kaalilaatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile gruusialainen kaalilaatikko halutessasi puolukoiden kera.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *