Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Curry-broileripata

Viikonloppu sujui raksalla valmistautuen käyttöönottotarkastukseen. Lapset oliva hoidossa ja töitä paiskittiin aamusta iltaan. Onneksi oli myös apujoukkoja paikalla. Nälkäisiä talkoolaisia ruokin tällä helpolla ja herkullisella curry-broileripadalla. Padan valmisteluun ei kovinkaan paljoa aikaa kulu ja padan hautuessa ehtii hyvin tehdä vaikka mitä.

Rajah currytahnat kuuluvat talvisin vakio mausteisiin meidän keittiössämme. Niillä saa helposti paljon makua arkiruokiin. Erityisen hyvin currytahnat sopivat mielestäni keittoihin ja patoihin. Kokeilin myös itselleni uutta tuotetta / tuoteryhmää eli naapurinmaalaiskanan paisteja. Naapurinmaalaiskanat eroavat positiivisesti perinteisesti tuotetuista broilereista. Lisää voit käydä lukemassa täältä.

Tämän helpon ja herkullisen padan voimin jaksoimme paikia töitä niin, että tätä postausta kirjoitan uuden kodin sohvalta. Käyttöönottotarkastus meni siis läpi ja tämä viikko on kulunut uuvuttavassa muuttorumbassa.  Ens viikonloppuna täytyy kyllä päästä jo tositoimiin uudessa keittiössä.

Curry-broileripata

Ainekset

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
hot curry paste (rajah)
4 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1,2 kg
maalaiskananpojan paisti (tai broilerin koipia)
400 g
tomaattimurskaa
3 dl
kanalientä (3 dl vettä & 2 rkl fondia)
4 dl
kookosmaitoa (1 tölkki / 400 ml)
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Tarjoiluun
0
keitettyä riisiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna padassa (5l) öljy ja lisää currytahna. Sekoittele muutama minuutti. Lisää maalaiskananpojan paistit ja ruskista molemmilta puolilta. Nosta pois padasta. Lisää pataan viipaloidut sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja kuullota vielä hetki. Laita maalaiskananpojan paisti takaisin pataan ja lisää tomaattimurska sekä kanaliemi. Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 1 tunti 15 minuuttia. Lisää kookosmaito ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *