Chorizopasta

Viikonloppuisin ei ole kiire minnekkään, joten pastankin valmistukseen voi käyttää hieman enemmän aikaa. Chorizo raakamakkarasta valmistuu herkullinen pastakastike, jossa on juuri sopivasti potkua. Tuoreet yrtit, savustettu paprikajauhe ja grillattu paprika tuovat chorizopastaan ihanasti makua. Herkullisen chorizopastan viimeistelee raastettu pecorino.

Lampaan maidosta valmistettu pecorino sopii äärettömän hyvin chorizon kanssa yhteen. Halutessasi voit kokeilla myös manchego juustoa. Juuri sopiva ruoka leppoisan sunnuntain viettoon.

 

Chorizopasta

Ainekset

300 g
chorizo raakamakkaraa
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 kpl
punainen paprika
500 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaatti pyreetä
1 dl
vettä
1 tl
savustettua paprikajauhetta (sweet)
½ tl
cayennepippuria
1 tl
sokeria
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl
tuoretta persilijaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dl
raastettua pecorinoa
500 g
spagettia
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita paprika ja poista kanta sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaat uunivuokaan leikkauspinta alaspäin. Paahda grillivastusten alla uunissa kunnes kuori on mustunut. Laita grillatut paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä 10 min. Poista paprikoista kuori ja kuutioi paprikat.

Kuumenan pannulla tilkka öljyä ja purista chorizo raakamakkarasta pieniä makkara pyöryköitä pannulle. Ruskista chorizopyörykät kauttaaltaan. Poista pannulta tarvittaessa liika rasva. Lisää pannulle kuutioitu sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä minuutin ajan.

Lisää pannulle tomaattimurska, tomaatti pyree ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet, kuutioitu grillattu paprika ja puolet hienonnetuista yrteistä.

Keitä spagetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna pastakastikkeen porista miedolla lämmöllä spagetin keittämisen ajan. Lisää pastakastikkeeseen loput yrtit. Tarkista pastan maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoile chorizopasta raastetun pecorinon kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *