Chorizolla täytetyt paprikat

Tammikuussa tein lasten moctailkutsuille couscousilla täytettyjä minipaprikoita ja silloin päätin, että teen joku viikonloppu lounaaksi couscousilla täytettyjä isoja paprikoita. Tänään päätin toteuttaa tuon idean, mutta kaapista ei löytynytkään couscousia. Käteeni osui kuitenkin pussillinen Myllärin kaurarouhetta, joka toimii erinomaisesti couscousin korvaajana ja on vielä gluteenitonta.

Paprikoiden täytteeseen sain inspiraation Teneriffan lomalla valmistamastani paellasta. Täytteeseen käytin kaurarouheen lisäksi chorizoa, sipulia, kesäkurpitsaa ja fetaa. Maustoin täytteen matkalta tuomallani paellamausteella, jonka voi hyvin korvata savustetulla paprikajauheella, sahramilla ja cayennepippurilla. Miehen kanssa pidimme kovasti täytetyistä paprikoista, mutta lasten suosioon ne eivät kyllä päässeet.

 

Chorizolla ja kaurarouheella täytetyt paprikat

Ainekset

3 kpl
isoja punaisia paprikoita
150 g
chorizoa kuutioituna
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
2 dl
kesäkurpitsaa kuutioituna
2,5 dl
myllärin kauratouhetta (voi käyttää myös couscousia)
3 dl
kanalientä
1 kpl
pussi paella maustetta (voi korvata savupaprika, sahrami ja cayenne)
1 dl
tuoretta persilijaa hienonnettuna
200 g
fetaa kuutioina
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet. Asettele paprikat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paista paprikoita uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Poista chorizosta kuori ja kuutioi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista chorizokuutiot rapeiksi. Lisää kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pannulle kaurarouhe ja paista 3 minuutin ajan.

Lisää pannulle kanaliemi ja paella mauste (korvaa tarvittaessa savupaprikajauheella 1tl, sahramilla 0,5tl ja cayennepippurilla 0,5tl). Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 5 minuutin ajan. Jos käytät kaura rouheen sijaan couscousia niin anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä, anna tekeytyä kansi kiinni 8 minuutin ajan.

Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla persilijalla. Lisää täytteeseen kuutioitu feta, sekoita hyvin. Täytä paprikan puolikkaat täytteellä ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *