Avocadomunakas
height=”751″ width=”500″>
Munakkaat ovat helppoja ja nopeita valmistaa niin aamiaiselle, brunssille kuin lounaalle. Meillä munakasta nautitaan usein viikonloppuisin brunssilla. Tällä kertaa valmistin munakkaan lounaaksi kun jääkaappi oli tyhjää täynnä, mutta munia onneksi löytyi ja juuston kannikka.
Keittiöstä löytyi vielä munakkaan täytteeksi avocado ja säilötty jalapeno. Salaattitacoista oli jäänyt yli kirsikkatomaattisalsaa, joten lisäsin sitä lopuksi avocadomunakkaaseen. Salsa teki munakkaasta täydellisen. Avocado munakkaassa saattaa kuulostaa epäilyttävältä. Lopputulos oli kuitenkin herkullinen ja tätä munakasta teen taatusti toistekkin. Ruokaisamman avocadomunakkaasta saa jos jääkaapista sattuu löytymään pekonia.
Blogin muita herkullisia munakkaita:
– Perunamunakas ja ilmakuivattua kinkkua
Avocadomunakas
Ainekset
- 4 kpl
- kananmunia
- ½ dl
- ruokakermaa
- 0
- ripaus suolaa
- 0
- nokare voita paistamiseen
- Täyte
- 1 kpl
- avocado
- 1 rkl
- sitruunan mehua
- 1 dl
- cheddar juustoa raastettuna
- 1 kpl
- säilötty jalapeno
- 1 dl
- tomaattisalsaa (esim. itse tehtyä kirsikkatomaattisalsaa)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita avocado ja poista siemen. Poista avocadosta kuoret ja leikkaa avocado viipaleiksi. Ripottele avocado viipaleiden pinnalle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Viipaloi säilötty jalapeno.
Riko kananmunat kulhoon. Lisää kulhoon ruokakerma. Halutessasi voit kerman sijaan käyttää vettä. Vatkaa munien rakenne rikki ja mausta suolalla. Sulata nokare voita pinnotetussa pannussa. Kaada munaseos pannuun ja sekoittele hiukan. Kun munakkaan pohja on hyytynyt ripottele munakkaan pinnalle juustoraaste, jalapeno- ja avocadoviipaleet. Nosta kansi päälle ja anna munakkaan hyytyä.
Munakkaan hyydyttyä lisää toiselle puoliskolle kirsikkatomaattisalsa ja käännä lastalla munakas kaksikerroin. Siirrä munakas varovaisesti lautaselle. Tarjoile heti.