Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Arkiruokaa wokissa jauhelihasta

height=”1201″ width=”800″>

Jokaisesta perheestä löytyy varmasti SE arkiruoka, jota valmistetaan miltei viikottain. Ruoka, josta koko perhe pitää, ja jonka ainesosat sekä valmistuksen muistaa ulkoa. Meidän perheessä kyseinen ruoka on jauhelihakastike ja spagetti. Vaihtelua tähän ruokaan tosin tuo se valmistaako sen isä vai äiti. Väilillä maailman paras kokki on isä ja toisena päivänä taas äiti. Kokista huolimatta koko perhe kruunaa annoksensa raastetulla parmesaanilla, pientä luksusta arkeen.

Tänään töiden jälkeen aloin automaattisesti valmistamaan kyseistä arjensuosikkiamme, mutta valmisteluvaiheessa suunnitelmat vaihtuivat lennossa. Ehkä pienoista kyllästymistä oli havaittavissa. Aasialaiset tuulet ovat selvästi puhaltaneet viimeaikoina meidän keittiössämme, joten paistinpannu vaihtui wokkiin ja mausteetkin olivat kyseisestä maankolkasta.

Maustamiseen käytinkin kiinalaista viismaustetta, jonka olen ostanut Punnitse ja säästä -liikkeestä. Kyseisissä liikkeissä on todella hyvä maustevalikoima eli kannattaa tiirailla myös ylähyllyille pähkinöitä ostaessa. Viismausteseosta voit valmistaa myös itse, ohje mausteseokseen löytyy mm. Ankerias Vipunen -blogista. Viismausteen lisäksi wokkiin päätyi yhtä suosikkiani, eli hoisin -kastiketta. Suolaisuutta voit säädellä lisäämällä lopuksi soijaa haluamasi määrän.

Tässä vaiheessa vuotta kaipaan kevättä ja ensimmäistä satoa omasta puutarhasta. Apu tähän kaipuuseen on usein ollut pakastetut pitkät vihreät pavut. Niitä löytyy taatusti kevättalvella meidän pakkasestamme. Jauhelihan lisäksi kyseiset pavut päätyivät tähän wokkiin. Cashewpähkinöitä lisäsin myös reseptiin, voit halutessasi hiukan pieniä niitä veitsellä.

Halutessasi voit lisätä wokkiin hienonnettua chiliä, meillä lapset eivät vielä pidä tulisesta ruoasta, joten perheen aikuiset lisäsivät sriracha -kastiketta omiin annoksiinsa jälkikäteen. Wokin lisukkeena nautimme riisinuudeleita, riisi sopii varmasti yhtähyvin wokin kanssa nautittavaksi.

Kysyin blogin facebook -sivuilla julkaisenko tämän arkiruoka reseptin ja kannatuksen innoittamana resepti löytyy nyt blogista. Perheestä 4/5 piti erityisen paljon ruoasta, joten uskallan sitä lämpimästi myös teille suositella. Tosin ruokailun lomassa keskimmäinen lapsista kysyi koska valmistan taas sitä maailman parasta ruokaa eli kesärullia, ehkäpä siis uusi kesärulla resepti luvassa pian.

Wokki vihreistä pavuista ja jauhelihasta

Ainekset

400 g
sika-nautajauhelihaa
450 g
pakastettuja pitkiä vihreitä papuja
1 kpl
sipuli
1 ½ dl
cashewpähkinöitä
2 kpl
valkosipulinkynttä
0
2 cm pala tuoretta inkivääriä
0
hoisin -kastiketta
1 ½ tl
viismaustetta (Chinese 5 spice mix)
0
soijaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori sipuli, puolita ja viipaloi. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuori inkivääri ja raasta. Kuumenna wokissa 1 rkl öljyä. Lisää jauheliha ja paista muutama minuutti. Lisää sipulit ja pähkinät, jatka paistamista kunnes jauheliha on kypsää. Lisää pavut, valkosipuli ja inkivääri. Paista hetki. Lisää hoisin kastike ja viismauste, paista vielä hetki. Tarkista maku ja lisää halutessasi soijaa. Tarjoa riisinuudeleiden tai riisin kera.

Kommentit (2)

  1. Tiina Garvey

    Arkiruoan oivallukset ja sovellukset ovat aina ihan parhaita juttuja! Meilläkin rakastetaan muuten kesärullia – näppäriä kun mitkä!

  2. Minna_A

    Niin ovat, näitä oivalluksia saisi tulla kyllä useamminkin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *