Arki Maku: Pinaatti-Fetapasta
Kesälomalla ei vitsii hellepäiviä hukata keittiössä. Meillä onkin tällä viikolla syöty nopeasti valmistuvia ruokia tai grillattu ulkona. Nopeasti valmistuvat pastat ovat meillä suosiossa myös arkenakin. Tällä kertaa nopeaan ja helppoon pinaatti-fetapastaan päätyi baby pinaattia ja tuoretta oreganoa mökin kasvimaalta. Pastakastikeeseen päätyi pinaatin ja oreganon lisäksi uutta sipulia, valkosipulia, fetaa, ruokakermaa ja sitruunamehua. Lopputuloksena oli herkullinen ja raikas pinaatti-fetapasta, joka maistui kuumana hellepäivänä erinomaiselta.
Pinaatti-Fetapasta
Ainekset
- 500 g
- pastaa
- 200 g
- tuoretta baby pinaattia
- 2 kpl
- uutta sipulia
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 dl
- ruokakermaa
- 200 g
- fetaa murennettuna
- 2 rkl
- tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl
- sitruuna mehua
- 0
- neitsyt oliiviöljyä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita pastavesi kiehumaan, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi uudet sipulit ja hienonna valkosipulin kynsi. Huuhtele baby pinaatit ja valuta hyvin. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää pinaatit ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää ruokakerma ja anna kiehahtaa. Murustele feta kastikkeen joukkoon. Mausta pastakastike suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla oreganolla. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää pastakastikkeen joukkoon sitruunan mehu. Sekoita pastakastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Juuri ennen tarjoilua ripottele hyvää oliiviöljyä pastan pinnalle.