Ankan rintaa ja grillattua salaattia

Ankka ja vadelma on ehdottomasti yksi makuyhdistelmä, joka on koettava! Sorsastuksen aloitus ei valitettavasti sujunut helteessä mieheni osalta hyvin, saalista ei siis kotiin tullut. Päätin lohduttaa herraa ja tein pyyntimatkan marketin pakastealtaaseen, josta nappasin mukaan ankan rintafileen. Tämän lähemmäksi sorsaa ei marketin valikoimilla taida päästä.

Ankanrinta on yllättävän edullista ja todella herkullista. Pyrin muutenkin valmistamaan ankanrintaa vähintään kaksi kertaa vuodella, koska ankanrinnan paistaminen valurautapannussa on parasta mahdollista ”rasvahoitoa” valurautapannulle. Yhdestä ankanrinnasta muodostuu mainiosti illallinen kahdelle. Tästä salaatista saa hyvin myös alkuruoan neljälle hengelle.

Ankanrintaa voi kokeilla myös savustaa kevyesti ennen paistamista, rasvaisuuden vuoksi savunmaku tarttuu hyvin. Blogiarkistosta löytyy ohje ankanrinnan savustukseen.

Paistetun ankanrinnan lisäksi tarjosin grillattua sydänsalaattia, vadelmia, karhunvatukoita ja sinihomejuustokastiketta. Lopputulos oli makujen ilotulitusta suussa ja kuulemma sorsastuksessa saaliitta jääminen ei enää niin kovasti harmittanut!

 

Ankan rintafilettä ja grillattua salaattia

Ainekset

1 kpl
ankan rintafilee
0
suolaa
2 kpl
sydänsalaattia
2 dl
tuoreita vadelmia
1 dl
karhunvatukoita
Homejuustokastike
100 g
sinihomejuustoa (esim. aura)
200 g
ranskankermaa
1 tl
hunajaa
1 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl
sitruuna mehua
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin homejuustokastike. Kumoa ranskankerma kulhoon ja murustele sinihomejuusto joukkoon. Lisää hunaja, hienonnettu rosmariini ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa salaatin valmistuksen ajan.

Ota ankanrintafilee huoneenlämpöön vähintään 1h ennen valmistusta. Leikkaa ristiviiltoja ankanrinnan rasvapuolelle. Tee viillot vain rasvaan älä viillä lihaan asti. Laita ankanrinta nahkapuoli alaspäin kylmään pannuun ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista kunnes nahka on kullanruskeaa ja suurin osa rasvasta sulanut. Käännä ja paista vielä 2-3min. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileen levätä foliossa n. 10min ennen leikkaamista.

Poista sydänsalaateista mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Puolita sydänsalaatit ja ripottele pintaan öljyä. Grillaa sydänsalaatteja grillissä muutama minuutti per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa grillatut sydänsalaatit lohkoiksi.

Kokoa salaatti asettelemalla sydänsalaattilohkot, viipaloitu ankanrinta, karhunvatukat ja vadelmat tarjoiluvadille. Tarjoile salaatti homejuustokastikkeen kera. Nauti heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *