Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainola ja Kahvila Aulis

Lapset olivat viikonlopun mummilassa hoidossa, me nukuimme tietysti niin pitkään kuin mahdollista ja nautimme herkullisen sekä kiireettömän brunssin. Lauantai oli Järvenpäässä suht aurinkoinen ja kesäinenpäivä. Päätimme mieheni kanssa hypätä pyöran selkään ja lähteä katsomaan kotitikuntamme kuuluisinta nähtävyyttä Ainolaa. Ainolassa olen vieraillut viimeksi kouluikäisenä, miehelleni käynti oli ensimmäinen.

Kesäisenä päivänä oli mukava nauttia hyvästä ilmasta ja kierrellä ihastuttavassa Ainolan puutarhassa. Puutarhan lisäksi ihastelimme 1904 valmistunutta taloa, joka on emäntänsä Aino Sibeliuksen mukaan nimetty Ainolaksi. Ainolan suunnitelli Lars Sonck, joka suunnitteli myös muita lähiseudun kuuluisia taiteilijakoteja.

Retki oli erittäin onnistunut ja ei edes harmittanut, että miehen pyöränkumi puhkesi matkan puolessa välissä ja jouduimme taluttamaan pyörät. Ainolaan pääsee kätevästi myös autolla ja lähijunalla. Sibeliuksen 150 juhlavuoden kunniaksi Kyrölän seisake nimettiin uudelleen Ainolan seisakkeeksi. Lähijuna H pysähtyy Ainolan seisakkeella ja Ainolaan on noin 2 kilometrin kävelymatka.

Vierailun lopuksi pistäydyimme paljon kehuja saaneeseen kahvila Aulikseen. Kahvila sijaitsee museon lipunmyynnin yhteydessä. Pavlova punaherukkakastikkeella ja tuoreilla marjoilla oli todella herkullinen, taidan tehdä oman versioni kotona. Elokuussa Ainolassa on monenlaista tapahtumaa mm. kahvila Auliksessa on keskiviikkona 12.8 tarjolla herkullisen kuuloinen Sibelius -buffetti musiikin kera tietysti.

Suosittelen lämpimästi käymään, museo on auki 30.9 asti ti-su klo:10-17.

Kommentit (2)

  1. Viikonloppukokki

    Ainola on ollut meillä kesäkonserteissa haaveissa jo monta vuotta. Kyllä tänä kesänä on päästävä. Onneksi kesää on vielä jäljellä!

  2. Viikonloppukokki

    Äh, ennakoiva tekstinsyötö kesäkohde

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *