Suolaiset grillatut nektariinit ja persikat
Nektariinien ja persikoiden saapuessa kesän alussa kauppoihin olemme aina grillanneet niitä auralla täytettynä ja pekoniin käärittynä (resepti löytyy linkistä). Idea lähti aikoinaan suosituista grillatuista auralla täytetyistä ja pekoniin käärityistä herkkusienenlakeista.
Viikonloppuna ostoskärryihin päätyi nektariineja, persikoita, auraa, vuohenjuusto, fetaa ja ilmakuivattuakinkkua. Halusin kokeilla uusia versioita perheemme suositusta grilliherkusta. Lapset tykästyivät erityisesti fetalla täytettyihin nektariineihin ja persikoihin. Perheen aikuisten suosikeiksi nousivat auralla ja vuohenjuustolla täytetyt.
Suolainen ja rapea ilmakuivattukinkku yhdistettynä makeisiin grillattuihin hedelmiin sekä kermaiseen juustoon on vain niin hyvää. Näitä herkkuja tulee taatusti valmistettua useasti kesän aikana. Suolaiset grillatut nektariinit ja persikat voi tarjota sellaisenaan tai vihersalaatin ja paahdetun leivän kera.
Grillatut persikat ja nektariinit
Ainekset (5 annosta)
- 3 kpl
- nektariinia
- 3 kpl
- persikkaa
- 1 pkt
- savustettua ilmakuivattuakinkkua
- 50 g
- auraa
- 50 g
- fetaa
- 50 g
- vuohenjuustoa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Puolita nektariinit tai persikat. Voit halutessasi käyttää molempia.
Poista nektariineista ja persikoista kivi ja täytä “kivenkolo” auralla, vuohenjuustolla tai fetalla.
Kääräise ilmakuivattukinkku nektariinin ja persikan puolikkaiden ympärille niin, että se peittää hyvin juuston.
Grillaa nektariinejä ja persikoita ensin niin, että juustopuoli on ylös päin.
Grillaa niin kauan, että ilmakuivattukinkku muuttuu rapeaksi.
Käännä nektariinit ja persikat varovaisesti ympäri ja grillaa kunnes ilmakuivattukinkku saa tarpeeksi väriä.
Ripauta nektariinien ja persikoiden pintaan hiukan mustapippuria myllystä ennen tarjoilua.