Kanalaksa

Kylmänä maanantaina väsynyt kroppa kaipasi piristystä ja lämpöä pitkän työpäivän jälkeen. Parempaa lääkettä siihen en voi keksiä kuin tulinen keitto. Tällä kertaa makumaailmaa haettiin aasiasta ja valmistin koko perheelle kanalaksaa eli aasialaista kanakeittoa. Arkiruoat saa helposti maustettua maukkaiksi valmiilla currytahnoilla, jota ainakin meillä löytyy aina talvella keittiöstä.

Lapsiperheen keiton maustoin maltillisesti punaisella currytahnalla, tosin lapsista keskimmäisen mielestä keitto oli silti liian tulista. Esikoiselle ja kuopukselle kanalaksa kuitenkin maistui erinomaisesti. Halutessasi voit siis vähentää punaisen currytahnan määrää esimerkiksi 2 teelusikalliseen. Jos ruokapöydässä taas on tulisesta ruoasta pitäviä niin kannattaa ehdottomasti käyttää punaista currytahnaa 2 ruokalusikallisen verran.

Miedompi lapsiperhe versio reseptistä ei jää kuitenkaan harmittamaan aikuisia, koska omaan annokseen voi lisätä helposti potkua jälkikäteen srirachakastikkeella.

Kanalaksa

Ainekset (6 annosta)

500 g
broilerin paistileikkeitä
1 rkl
öljyä
1-2 rkl
punaista currytahnaa
1 rkl
inkivääriä raastettuna
1 l
kanalientä
400 ml
kookosmaitoa
2 kpl
kaffirlimenlehteä
300 g
sokeriherneen palkoja (pakastettuja)
3 kpl
porkkanoita (julienne suikaleiksi leikattuna)
150 g
vermicelli nuudeleita
1 kpl
limen mehu
Tarjoiluun
2 dl
hienonnettua kevätsipulia
1 kpl
punainen chili viipaloituna
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
40 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Leikkaa broilerin paistileikkeet suikaleiksi.

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi julienne suikaleiksi. Julienne kuorijalla tämä käy kätevästi.

Kuumenna kattilassa öljy. Lisää broileri ja ruskista.

Lisää kattilaan punainen currytahna ja raastettu inkivääri. Paista muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan kanaliemi, kookosmaito ja kaffirlimenlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää sokeriherneen palot ja porkkanasuikaleet. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

Anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää vermicellinuudelit ja anna keiton kiehua vielä 4 minuuttia.

Viimeistele keitto limen mehulla.

Annostele kanalaksa keittokulhoihin ja ripottele pinnalle kevätsipulia, chiliä ja tuoretta korianteria.

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *