Kukkakaalikeitto savusulatejuustolla
Kukkakaalista on tällä hetkellä ylitarjontaa ja kannoin kukkakaalia kaupasta kotiin euron kilohinnalla. Kukkakaalikeitto on yksi suosikkisosekeitoistani ja sitä tulee valmistettua usein.
Kaupasta lähti mukaan myös heräteostoksena hankittu Kuusamon savupaimenpoika sulatejuusto. Päätin käyttä savusulatejuuston maustamaan kukkakaalikeittoa sillä seurauksella, että keitosta tuli taivaallista!
Sulatejuuston kevyesti savuinen maku sopi täydellisesti maustamaan kukkakaalikeittoa. Suosittelen kokeilemaan.
Täyteläinen kukkakaalikeitto savusulatejuustolla
Ainekset
- 700 g
- kukkakaali
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 8 dl
- kasvislientä
- 200 g
- savusulatejuustoa (kuusamon savupaimenpoika)
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pilko kukkakaali paloiksi ja kuutioi sipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kukkakaali kattilaan ja keitä noin 10 minuutin ajan.
Laita keitto blenderiin ja lisää myös sulatejuusto sekä mausteet. Aja sileäksi kukkakaalikeitoksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.