Kesäsalaatti kasvimaan ensimmäisestä sadosta

Viikonlopun puutarhassa puuhailuista innostuneena valmistin eilen salaatin kasvimaan ensimmäisestä sadosta. Kasvilavoilta lautaselle päätyi jo lehtikaalia, lehtisalaattia ja pinaattia.

Kesäsalaattiin tuli oman maan antimien lisäksi kaupasta osatettuja retiisejä, uusia sipuleita ja perunoita. Hetki enää niin nämäkin ainekset toivottavasti löytyvät omasta takaa.

Ruokaisuutta salaattin toi kotijuusto ja kananmunat. Kesäisen salaatin kruunasi sinappinen salaatinkastike, joka maustettiin tuoreella tillillä.

Vaikka eilen satoi vettä kaatamalla niin meillä ainakin oli kesä lautasella.

 

Kesäsalaatti

Ainekset

250 g
kotijuustoa
8-10 kpl
pieniä uusia perunoita (koosta riippuen)
4 kpl
keitettyjä kananmunia
1 kpl
nippu retiisejä
5 kpl
lehtikaalin lehtiä
1 kpl
ruukullinen lehtisalaattia (tai vastaava määrä omasta maasta)
2 dl
tuoretta baby pinaattia
2 kpl
uusia punasipuleja
Salaatinkatike
2 tl
Dijon-sinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
4 rkl
neitsytoliiviöljyä
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1/4 tl
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 tl
hunajaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Asettele lehtisalaatti ja pinaatit salaattivadille. Viipaloi punasipulit ja retiisit ohuiksi viipaleiksi, lisää salaattiin. Puolita perunat ja lisää salaattiin. Kuori keitetyt kananmunat ja leikkaa lohkoiksi, lisää salaattiin. Poista lehtikaalin lehdistä ruoti ja leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Lisää lehtikaali salaattiin. Kuutioi kotijuusto ja lisää salaattiin.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Ripottele kastike salaatinpinnalle. Tarjoile kesäsalaatti heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *