Itsenäisyyspäivän pääruoat

Edelliseen postaukseen oli koottu alkupala ideoita itsenäisyyspäivän illalliselle. Nyt on sitten tietysti pääruokien vuoro. Talvella on ihan pakko valmistaa herkullista Osso Buccoa. Osso Bucco hautuu hitaasti uunissa, jolloin on hyvin aikaa valmistella illallisen muita annoksia. Osso Buccon voi tarjoilla mm. sitruunarisoton kera.

Uunissa kokonaisena valmistetun entrecoteen kruuna alusta asti itsetehty mustapippuri-hollandaisekastike. Hollandaisekastikkeen eteen joutuu näkemään aika paljon vaivaa, mutta onneksi kastikkeen maku palkitsee vaivannäön ruhtinaallisesti. Hollandaisekastike maustetaan reippaasti mustapippurilla ja tällöin hollandaisekastike sopii erinomaisesti myös punaisen lihan kera tarjottavaksi.

Illallisella voi hyvin tajota myös kasvisruokaa. Herkkutattirisottoa ei taatusti jää yhtään jäljelle niin herkullista se on. Itsenäisyyspäivänä voi hyvin fiilistellä jo hiukan joulua ja valmistaa sinappista porsaan ulkofileetä ja paahdettuja ro­sol­li­juu­rek­sia.

Seuraavaksi blogiin luvassa tietenkin ideoita itsenäisyyspäivä illallisen jälkiruoksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *