BBQ -kastike
Joka kesä on kehitettävä vähintään yksi BBQ -kastike. Tämän kesän osalta on ensimmäinen satsi BBQ -kastiketta tullut jo keiteltyä. BBQ -kastike onnistui yli odotusten. Poppamiehen vampyree eli savustettu valkosipuli- ja chilipyree toi BBQ -kastikkeeseen rutkasti savuista makua sekä juuri sopivasti potkua.
BBQ -kastikkeen käytimme short ribsien maustamiseen ennen grillausta ja grillauksen aikana. Short ribsit kypsensin ennen grillausta uunissa 125 asteessa kolmen ja puolentunnin ajan foliolla peitettynä. Ennen kypsennystä hieroin short ribsien pintaan kuivamausteseoksen, joka sisälsi jeeraa, korianteria, sellerisuolaa, savustettua paprikajauhetta, oreganoa, valkosipulijauhetta ja chilijauhetta.
BBQ -kastike viimeisteli ribsit todella maukkaiksi. Short ribsejä sekä BBQ -kastiketta valmistamme taatusti kerran jos toisenkin tänä kesänä.
BBQ-kastike
Ainekset
- 1 kpl
- sipuli
- 2 kpl
- valkosipulin kynsiä
- 1 rkl
- öljyä kuullottamiseen
- 1 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- ½ dl
- omenaviinietikkaa
- ½ dl
- soijaa
- 1 dl
- ketsuppia
- 2 rkl
- savustettu valkosipuli- ja chilipyrettä (Poppamies vampyree)
- 3/4 dl
- fariinisokeria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulia, valkosipulia ja jeeraa öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan muut BBQ -kastikkeen ainekset. Anna BBQ -kastikkeen kiehua kunnes se on paksuuntunut. Käytä BBQ -kastiketta esim. ribsien maustamiseen.