Arkiruoan oiva lisuke: kyssäkaali-porkkanaraaste
height=”751″ width=”500″>
Talvella monet kasvikset eivät ole parhaimmillaan. Onneksi on kaalit ja juurekset! Talviomenat ovat myös mahtavia. Talvella tuleekin usein tehtyä raasteita juureksista ja kaalisalaatteja. Talviomenoita tulee syötyä muuten vaan. Yksi suht uusi suosikkini on kyssäkaali, kyssäkaali sopii hyvin myös raastettavaksi. En usko, että saisin lapsia syömään kyssäkaaliraastetta selllaisenaan, mutta porkkanaraasteen seassa on hyvin maistunut kaikille. Viikonloppuna raastoin kyssäkaalin ja porkkanan lisäksi salaattiin kotimaisia omenoita. Omenan tummumisen ehkäisemiseksi tein sitruunaisen salaatinkastikkeen, joka sopi erinomaisesti maustamaan raastesalaattia. Tällä kertaa raastoin porkkanan ja kyssäkaalin hienoksi raasteeksi, lapsille maistuu hienompi raaste paremmin. Itse pidän enemmän karkealla terällä raastetuista raasteista. Saisikohan tällä c -vitaminii määrällä flunssapöpöt karkoitettua ja pysymään poissa… Blogista löytyy resepti myös punakaalista valmistettuun helppoon ja mahtavan väriseen lisäkesalaattiin.
Kyssäkaali-porkkanaraaste
Ainekset
- 1 kpl
- pieni kyssäkaali (noin 300g)
- 3 kpl
- pokkanoita
- 2 kpl
- omenaa (kotimaista)
- Salaatinkastike
- ½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 2 tl
- juoksevaa hunajaa
- 0
- yrttisuolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset hyvin sekaisin. Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste salaatinkastikkeeseen ettei raaste tummui. Kuori kyssäkaali ja porkkanat. Raasta kyssäkaali ja porkkanat karkeaksi tai hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki raasteet keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan noin 15 minuutiksi.