Arkiruoka: Uunilenkki lehtikaalipedillä

Viime viikon suosituin resepti oli valkosipulivoissa paistettu lehtikaali. Lehtikaali on saavuttanut suomessa kovan suosion ja välillä on kaupastakin ollut vaikeuksia löytää lehtikaalia. Tämä viikko onkin sattumoisin blogissa pyhitetty lehtikaaliresepteille. Aloitetaan arkiruoasta eli Uunilenkistä lehtikaalipedillä. Tällä viikolla on vielä luvassa lehtikaalipiirakan ja -salaatin ohjeet.

Pääsiäisenä valmistin mökillä perheelle uunilenkkiä lehtikaalipedillä. Sää oli niin mahtava, että en viitsinyt kokat sisällä. Valmistin ruoan ulkona auringonpaisteesta nauttien uunia vaille valmiiksi. Tarkoituksena oli piristää meillä usein arkiruokana valmistettavaa reseptiä lehtikaalilla. Kokeilu onnistui yli odotusten ja uunilenkki lehtikaalipedillä -resepti ansaitsee paikan perheemme vakioarkiruokien joukossa. Lisukkeena nautimme keitettyjä perunoita, perunamuussi sopisi yhtä hyvin lisukkeeksi.

 

Uunilenkki lehtikaalipedillä

Ainekset

500 g
lenkkimakkaraa
500 g
tomaattimurskaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulin kynsi
1 tl
kuivattua oreganoa
½ tl
savustettua paprikajauhetta
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
ripaus sokeria
200 g
lehtikaalia
125 g
mozzarellajuustoa (pallo)
½ dl
parmesaania raastettuna
Tarjoiluun
0
keitettyä perunaa tai perunamuussia
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele lehtikaalit ja poista lehtikaalin lehdistä lehtiruoti. Pilko lehtikaalin lehdet sopiviksi suupaloiksi. Poista lenkkimakkarasta kuori ja viipaloi lenkki. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna tomaattikastikkeen hautua noin kymmenen minuuttia.

Öljyä uunivuoka. Laita tomaattikastike uunivuoan pohjalle. Asettele pilkottu lehtikaali tomaattikastikkeen päälle. Lisää uunivuokaan viipaloitu lenkki ja mozzarella limittäin. Ripottele pinnalle raastettu parmesaani. Nosta uunivuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin 20-30minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera.

sisustus
Kommentit (1)
  1. Jee! lehtikaaliviikko! jään innolla odottamaan mitä olet keksinyt lehtikaalista, tämä lenkki+ lehtikaaliresepti on tosi kiva 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *