Kuningatarmisu
width=”600″ height=”899″>
Palataan vielä synttäreiden juhlintaan, edellisessä postauksessa käsiteltiin alkupaloja, siirrytään nyt suoraan jälkiruokaan. Haluamme yleensä mieheni kanssa juhlistaa kaikkia merkkipäiviä hyvän ruoan merkeissä, lapsille tärkeintä on tietenkin jälkiruoka. Synttäreitä juhlittaessa lapsille tärkeintä on ollut synttärikakun leipominen.
Valitettavasti flunssakausi on pahimmillaan ja koetellut meidänkin perhettä jo yli viikon. Perinteistä kakkua en siis viitsinyt sairaiden lasten kanssa lähteä leipomaan, vaan asia piti saada hoidettua helposti. Päädyin helppoon vaihtoehtoon eli marjaiseen versioon tiramisusta. Kutsutaan sitä nyt vaikka kuningatarmisuksi, täytteinä käytettiin nimittäin mustikkaa ja vadelmaa.
Tiramisun muunnelma osoittautui erinomaiseksi valinnaksi, lapset pystyivät nimittäin tekemään sen lähes itse. Riemulla ei siis ollut rajaa, kun äiti auttoi vain vähän. Kolmikko esitteli “kakun” päivänsankarille erityisen ylpeinä saavutuksestaan. Onnistumisesta intoutuneena perheen prinsessat totesivat, että aikuisena he osaavat tehdä ihan mitä ruokia vain ja ovat vielä parempia kokkeja kuin äiti. Nähtäväksi jää :).
Marjainen kuningatarmisu oli ihanan raikkaan makuinen ja maistui erinomaisesti koko perheelle. Suomalaiset marjat ovat kyllä aivan mahtavia.Tätä kuulemma pitää tehdä uudestaa, saattaa tosin olla, että kehittelen taas jonkun uuden version.
width=”600″ height=”899″>
Kuningatarmisu
Ainekset
- 200 g
- savoiardikeksejä
- 1 dl
- sitruunalimsaa (esim. laitila)
- 200 g
- pakaste mustikoita
- 200 g
- pakaste vadelmia
- 250 g
- mascarponejuustoa
- 2 dl
- kuohukermaa
- 2 rkl
- tomusokeria
- 1 kpl
- vaniljatanko
- 50 g
- valkosuklaata
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sulata pakaste mustikat ja vadelmat. Ota reunallinen vuoka, jonka pohjalle mahtuvat puolet savoiardikekseistä. Asettele keksit vuoan pohjalle ja kostuta sitruunalimsalla, käytä limsasta puolet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, mascarpone ja vaniljatangon siemenet.
Levitä puolet kerma-mascarpone seoksesta keksien päälle. Ripottele päälle mustikat. Asette loput kekseistä mustikoiden päälle, kostuta limsalla. Levitä loput kerma-mascarpone seoksesta keksien päälle. Asettele vadelmat pinnalle. Tee valkosuklaasta lastuja veitsellä ja ripottele ne kuningatarmisun pinnalle.
Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään 3 tunniksi.