Hannan huoleton huusholli
Hannan huoleton huusholli

Väriä pintaan!

Kaupallinen yhteistyö: Eskaro Oy

Ihanaa! Olemme vihdoin päässeet raksaamisesta kohti sisustamista! Tosin nyt pääsemme myös vaikeiden valintojen äärelle. Olemme päättäneet jo hyvissä ajoin, että lähes kaikki seinät meille tulee maalipinnalla. Siksi tasoitetyötkin teetätettiin ammattilaisella, sillä maalipinta ei anna anteeksi samoin kuin paksu tapetti.

Ajattelin, että olohuoneeseen, keittiöön sekä eteiseen voisi valita saman värisävyn, sillä nämä huoneet ovat yhteydessä toisiinsa aika tiiviisti. Jos rehellisiä ollaan, niin meillä on ollut kolmessa edellisessä asunnossa aikalailla sama värisävy olohuoneessa ja eteisessä. Valintana on ollut sellainen vaalea kitin sävy, jossa valkoinen lista näyttää kuitenkin raikkaan valkoiselle.

Ensimmäistä kertaa tajuttiin ostaa kunnon maalausämpäri, johon laitettiin muovipussi! Lisäksi käytimme rajaajan lisäksi rajausteippiä.

Nyt ajattelin kokeilla muutamaa hieman tummempaa värisävyä. Hommasin Eskarolta litran purkit neljää erilaista vaihtoehtoa ja maalasin niitä kahdelle eri seinälle, jotka jäävät kaapistojen taakse piiloon sekä ylijääneille Gyprocin palasille. Värisävythän muuttuvat pitkälti valon mukaan, joten niitä on hyvä tarkastella pitkin päivää erilaisessa valaistuksessa ja niillä seinillä, joihin väri on tulossa.

Maalasin koesävyjä ylimääräisille Gyproc-levyille, jotta niitä voi siirrellä paikasta toiseen.
Koesävyt eteisen seinässä, joka varjossa.
Koesävyt keittiön seinässä, jossa hieman valoisampaa.

Nyt kun kaikki seinät olivat tasoitustyön jäljiltä valkoiset, mies hieman kammoksui näitä tummempia sävyjä. Yksi valituista sävyistä taittoi liikaa punaiseen, yksi liikaa vihreään. Toki nyt ne erot huomasi todella selkeästi, kun värit olivat maalattuna vierekkäin. Kun roudasin yhden maalatuista palasista valkoista seinää vasten värin ”kääntämistä” johonkin tiettyyn sävyyn ei nähnyt todellakaan enää selkeästi. Näistä paras väri oli kuitenkin se, joka oli lähinnä ehkäpä mudan väriä. Mutta tummuus alkoi minuakin hieman pelottamaan ja päädyimme Eskaron värikoodisävyyn D 29 – a, joka on siis vaaleampi versio koemaalauksessa käytetystä sävystä ja jälleen aika lähelle taas sitä samaa sävyä, jota olemme tuijotelleet jo 10 vuoden ajan 🙂

Lopulta päädyttiin sävyyn D 29 – a, joka passaa myös laattaan hyvin.

Valittu sävy on sen verran vaalea, että tietyssä valaistuksessa ei huomaa, että seinää olisi vielä edes maalattu. Mutta valkoiseen verrattuna siinä on kuitenkin selkeästi sävyä. Sävy passaa myös hyvin valittuihin kaakeleihin sekä parkettiin.

Vaikka koko seinälle maalattuna sävy ei paljoa valkoisesta erota, niin tässä huomaa kuitenkin värieron. Valkoiset listat tulee näyttämään raikkaille seinään verrattuna.

Olohuoneen puolelle valitsimme täyshimmeän Silk sisustusmaalin ja eteiseen sekä keittiöön puolihimmeän Safiran, joka kestää kunnolla pesemistä. Hieman päänvaivaa tuotti rajaus, sillä olohuone ja keittiö on samaa tilaa. En ole vielä ehtinyt maalaamaan tätä himmeää ja puolihimmeää vierekkäin, että miten selkeä ero lopulta on. Toki siihen tulee aikalailla vielä kalustettakin eteen.

Tällä kertaa tsekattiin maalit pariin kertaan, että oikeaa maalia tulee oikeaan paikkaan! Koirien vuoksi Safiraa tulee sekä keittiöön että eteiseen, sillä seiniä pitää aika usein pyyhkiä.

Niin ja vihdoin hommasimme jatkovarren telaan. Miten olemmekaan olleet niin amatöörejä, että olemme maalanneet ilman jatkovartta aikaisemmin! Homma käy todella sutjakkaasti! Myöhemmin kerron makuuhuoneen värisävyjen valinnasta. Siinä menin oman pään mukaan ja vain ilmoitin mun miehelle, että tällainen väri meille sitten tulee! 😀

Kaupallinen yhteistyö: Eskaro Oy. Maaleista saatu alennusta.

Kommentit (2)

 1. Heidi

  Moi Hanna! Mikä mahtaa olla tämä kuvassa oleva ihana lattialaatta?

  1. hanna

   Moikka Heidi!

   Kyseessä on Pukkilan Tellus Aegir Grey. Sitä oli saatavissa 15 x 15 koossa sekä 30 x 60 ja muitakin kokoja oli muistaakseni saatavissa, mutta näitä halajin itse. Laattavalinnoista kirjoitan piahkoin myös omaa blogitekstiä, sillä ajattelin tässä raksaamisen tuoksinnassa opetella myös laatoittamaan!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *