Valoa marraskuuhun

Kaupallinen yhteistyö: Nettilamppu.fi

Inhoan marraskuuta. Pimeys valtaa Suomen ja samalla myös mielen. Vielä vuosi sitten elimme pääasiassa raksalamppujen varassa ja joulukuun alussa, kun saimme sähköt, olimme tyytyväisiä ihan mihin tahansa valoon. Nyt Hesarin lukeminen alkoi olla jo aamuhämärässä haasteellista, sillä edellisen kattovalaisimen ruokapöydän päältä olimme jättäneet suosiolla Klaukkalan asuntoon seuraavien asukkaiden iloksi (rehellisesti sanoen, sen valaisimen irrottaminen korkeasta sisäkatosta olisi ollut turhan suuri projekti siinä vaiheessa elämää). Nyt oli siis vihdoin uuden kattovalaisimen hankinnan aika.

Olin haaveillut tietynlaisesta suuresta ja puisesta valaisimesta keittiön pöydän päälle, mutta en löytänyt mielikuvaani vastaavaa mistään maailman nettikaupoista. Mikäli voimavaroja olisi ollut enemmän, niin olisin ehkä yrittänyt itse sellaisen väkertää. Nyt pimeässä syöminen alkoi kuitenkin ahdistaa ja aloin googlettelemaan erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta päädyin nettilamppu.fi osoitteeseen ja siinäpä sitten seuraavat tunnit sitten mukavasti pyörähtivätkin, sillä valikoima on sivustolla todella laaja!

Lopulta päädyin tilamaan keittiön pöydän päälle Leona-valaisimen, jossa on valaisimissa itsessään kosketushimmennin. Valaisimen vaalea puun sävy oli myös passeli sisutukseemme ja muotoilu on sopivan moderni ja pelkistetty. Tärkeää oli löytää myös valaisin, jonka korkeus on säädettävissä, sillä meillä on ruokailutilassa jälleen korotettu sisäkatto. Ainoa missä jouduin nyt hieman joustamaan oli valaisimen valon värilämpötila – tässä se on nyt 3000 K, kun kaikki muut valaisimet meillä ovat 4000-5500 K. Valaisimen asennuskorkeudesta emme ole vielä ihan päässeet miehen kanssa yhteisymmärrykseen, mutta onneksi korkeuden säätö on suhteellisen helppoa ja testailemme nyt eri korkeuksia.

Vaalea puun sävy käy hyvin muuhun sisustukseen. Itse olen sitä mieltä, että valaisin voisi olla hieman alempana…

Valaisimen muotoilu on minimalistisen tyylikäs
Valo tulee tasaisesti valkoisen akryylipeitteen takaa
Valaisimessa on nappi, josta valaistusta saa himmennettyä

Samalla törmäsin sivustolla ihastuttavaan Umage Acorn -riippuvalaisimeen, joka oli kuin tehty meidän pikkuvessaan. Vaikka nykyinen valaistus on pikkuvessassamme tyylikäs, mutta valitettavasti meikkaamista varten ei ole todellakaan riittävä. Ainoa haaste on nyt vain se, että löytäisin sopivat polttimot valaisimeen. Nyt kuvassa olevat polttimot on hommattu Clas Ohlsonilta, mutta valo on hyvin lämmin ja keltainen (2200 K). Meikkausta varten haluaisin puhtaan valkoisen polttimon (4000-5500 K), mutta helpommin sanottu kuin tehty! Toki normaalilla hehkulampun muodolla vaihtoehtoja löytyy, mutta tällaisella tyylikkäämmällä ”Vintage-mallilla” ei sopivaa tunnu löytyvän. Myös sellainen timantin mallinen passaisi tähän loistavasti. Etsintä jatkuu…

Nämä valaisimet lisäävät entisestään pikkuvessan wau-efektiä!

Säätövaraa löytyy johdoista hyvin
Tällaisen lampun kun vielä löytäisi 4000 Kelvinillä…

Nämä kauniit valaisimet tuovat nyt valon lisäksi tyylikkään sisustuksellisen elementin huolettomaan huusholliimme. Marraskuukin tuntuu siedettävämmälle!

Kaupallinen yhteistyö: Valaisimista saatu alennusta

Kommentit (2)
  1. Olisikohan tämä polttimo passeli pikkuvessan valaisimiin vai liekö liian korkea? Ei ainakaan olisi ihan niin keltainen kuin Clasun polttimo.
    https://www.makujakauppa.fi/pr-home-future-led-edison-e27-120-lm-kirkas

    1. Joo, olisi edes 3000 K ja sopivan tehoinenkin (3,5W), kun en ihan supertehokasta valoa tuonne halua. Jos ei parempaa löydy, niin pitää laittaa tilaukseen! Kiitokset vinkistä Marika!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *