Valinnan vaikeus laattojen valtakunnassa

Olen tietyissä asioissa tarkka. Todella tarkka. Erityisesti erilaisten värisävyjen kanssa saatan painia useamman tunnin. Olin saanut näytepalat tulevan keittiömme tammipinnasta sekä mahdollisesta olohuoneen lattiavalinnasta. Ikeasta kävin ostamassa yhden hyllylevyn, joka on vaaleaa tammea kuten meidän eteisen kaapisto tulee olemaan. Tämän arsenaalin kanssa kiersin mieheni kanssa puoli päivää eri kaupoissa. Lisäksi olisi pitänyt ottaa mukaan Fionan karvaa, sillä sekin on yksi valintakriteereistä värisävyn suhteen :D.

 

Tavoitteenani oli löytää täydellinen lattialaatta eteiseen ja keittiöön. Koon puolesta minua kiinnosti erityisesti noin 30 x 60 mallinen laatta. Vaikka sitä luulisi, että onhan noita laattoja vaikka minkä sävyistä, niin valinta on vaikeaa! Haluaisin laatan olevan suhteellisen tasapintainen enkä tykkää, jos siinä on ”loimottavaa” kuviota. Lisäksi pinnan pitää olla mukavan tuntuinen ja turvallinen eli ei liian liukas. Niin ja sitten vielä se sävy…

 

Värisävyn haaste on se, että eri valossa väri näyttää aivan erilaiselle! Lisäksi värisävyn tulisi passata tietenkin valittujen kaapistojen värin ja valitun parkettipinnan kanssa. Kun myyjät kyselivät, että minkä väristä haen, niin vakiovastaukseni on: ”Sellainen ei oikeastaan minkään värinen. Harmaan, beigen ja hiekan sekoitus”.

Tässä yksi suosikeista K-Raudan valikoimista Powder-sarjaa. Mukava tuntuma, mutta ehkä kuitenkin liian harmaa.

 

 

Tässä Pukkilan muutama vaihtoehto luonnonvalossa eteisessä kuvattuna. Ylempi laatta oli aika punainen liikkeen sisävalossa, mutta paljon parempi luonnon valossa.

Onneksi sain muutaman mallipalan vielä liikkeestä mukaan, joten nyt voin zoomailla näitä laattoja lattialla eri valoissa. Ensi viikolla, kun lattiavalut on tehty, niin pääsen roudaamaan ne laatat ihan paikan päälle (aivan kuin se valo olisi nyt niin erilainen Klaukkalassa kuin Järvenpäässä :D) ja voin tehdä lopullisen valinnan.

 

Ai niin… Ja se laatan hinta. Silläkin on kyllä jonkinlainen merkitys valintaprosessiin, jotta pysyttäisiin budetissa. Lattia on sisustuselementeistä sellainen, jota ihan hetkeen ei tule vaihdettua, joten sen pitää todella miellyttää silmää ja jalkaa!

Kommentit (6)
 1. Janne ja Satu / Espoo
  16.4.2018, 17:22

  https://www.varisilma.fi/?s=Concept+greige&submit=Hae

  Meille DT:n sisustusillan suunnittelija suositteli tätä. On ollut tosi hyvä. Meillä on tätä laattaa koko alakerta.

  1. Hieno kuulla, jos on hyviä kokemuksia ja olette tyytyväisiä! Kaveri just valitteli, että heidän laatta on sellaista, joka tuntuu kuluttavan sukkia aika vauhdilla. Tällaista ominaisuutta ei tullut pieneen mieleenikään!

 2. Meillä myös tulossa Concept greige 10 x 10 laatta märkätiloihin. Ja eteiseen ja wc:n Qubus soft grey, mikä on just ”ei minkään värinen”.

  1. Tuo värin nimi on kyllä aika kuvaava! Pitänee käydä katsomassa tätä laattaa ihan livenä ennen lopullista päätöstä. Kiitokset vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *