Hannan huoleton huusholli
Hannan huoleton huusholli

Tontilla tapahtui silmänkääntötemppu!

Te kaikki, jotka olette aikaisemmin rakentaneet taidatte tietää sen hassun tunteen. Se tunne, joka tulee perustusten valuja katsellessa. ”Näin pienikö se oikeasti on!”- huudahti meikäläinenkin. Olin melkein satavarma, että lattian keskelle valettu lisätuki takkaa vaten on vielä väärässä kohdassa ja harmittelin, kun ei ollut mittaa mukana. Mutta pari päivää myöhemmin Marilan pojat olivat tehneet sivutäytöt ja kas, pohja näyttikin taas suuremmalta. Loppuviikosta saapuivat ontelolaatat ja nekin on nyt asennettu paikoilleen.

Kovat pakkaset meinasi tuoda pieniä jännitysmomentteja, että saadaanko perustusten valu tehtyä aikataulussa. Hyvin se betoni tuli rööristä ulos!
Miten tuohon mahtuu keittiö, ruokailutila ja olohuone?! Keskellä oleva betonivalu on tuki takkaa varten.
Ja edelleen näyttää niiiiiiiin pienelle…
Ontelolaatat asennettuna ja saumaukset valettuna
Nyt näyttää jo hassusti heti suuremmalle!

Ensi viikon ohjelmassa on työmaan aloituspalaveri ja maalämpökaivon poraus. Lisäksi saimme viestin, että kattoristikot saapuvat myös ensi viikolla. Sitä varten kävimme viemässä tontille aluspuiksi lavoja ja tuentapuut saatiin kätevästi naapurilta. Loppuviikon olenkin sitten työreissuilla Kajaanissa sekä Mikkelissä, joten nyt pitää ehtiä puuhastelemaan kaikki tarpeelliset asiat valmiiksi. Oudolta tuntuu, että kahden viikon päästä tontilla seisookin jo talo! Sitten maininta ”lähdetään käymään tontilla” muuttunee ”lähdetään käymään raksalla”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.