Täydellinen siivouskomero – tarkkaan suunniteltu ja toteutettu!

Kaupallinen yhteistyö: Kerapuu Oy

Jo pohjapiirrosta suunnitellessa pidin siitä kiinni, että saan ISON siivouskomeron. Minä en ymmärrä, että yleensä siivouskomerot ovat vain 500-600 mm leveitä ja ne pursuavat aina yli. Lisäksi inhoan yli kaiken imurin sullomista kaappiin! Eli tämän siivouskaapin suunnittelun lähtökohtana oli, että se on maavarainen ja imurille on niin iso kolo, että sen voi siivouksen lopuksi vain potkia paikoilleen.

Imurille on KUNNON TILA!

Halusin myös, että kaapissa on tilaa wc- ja talouspapereiden suursäkeille ja oma lokero myös silityslaudalle sekä kuivaustelineelle.

Papereiden suursäkit mahtuvat vaivattomasti ylähyllylle remppakamojen kanssa

Siivouskomero on myös normaalia kaapistoa syvempi ja syvyyttä on 700 mm ja tämä oli huomioitu jo pohjapiirustusta suunnitellessa. Leveyttä kaapistolla on 1100 mm ja pitkään pohdinkin, että millaiset ovet tähän laitetaan. Liukuovi olisi ollut vain 55 senttiä leveä, jolloin imurin tunkeminen olisi taas ollut liian haasteellista. Siivouskomeron toteutti Kerapuu Oy ja he suosittelivatkin tähän taiteovia. Myönnän, että taiteovet ovat ehkä hieman ysäriä, mutta käytännöllisesti paras valinta tähän!

Ovi ei liiaksi tilaa avautuessaan ja kaapin sisustan saa kokonaan esille helposti!

Laitoimme vetimet itse ja tajusimme vasta asennusvaiheessa, että todellakin – kahvat tulee laittaa ns. keskelle, jotta ovi aukeaa! Nyt ratkaisimme tämän niin, että laitoimme jokaiseen pystyelementtiin kahvan ja kokonaisuus näyttää tasapainoisemalle.

Oviksi valittiin taitto-ovet, jotka olivat kaikkein käytännöllisimmät tämän kokoiseen kaappiin

 

Sisustaan panostin myös sen verran, että laitoin sinne luutuille Sini-tuotteen pidikkeet ja lattiamopin varrelle omanlaisensa pidikkeen. Ämpäreille on myös varattu sopivan kokoinen kolo ja pesuaineille on nyt enemmän kuin riittävästi tilaa.

Nämä jos saisin vielä nimettyä joku päivä…
Viemärin puhdistukseen oma musta harja omassa naulassaan
Silitysraudalle ja ämpäreille mitoitin täydellisen kokoiset kolot

 

On mahtavaa, että on mahdollisuus teetättää juuri sellainen kaapisto kuin haluaa mittatilaustyönä, eikä hinta lopulta ole juurikaan kalliimpi kuin tietyissä keittiöliikkeiden kaapistoissa. Kerapuu toteutti meille myös pikkuvessan laatikostot ja kodinhoitohuoneen kaapistot, joista juttua myöhemmin.

Jossain vaiheessa, kun pesuaineet loppuvat, on haaveena saada samaa sarjaa kaikki pesuaineet siistiin harmooniseen riviin. Tämä tietenkin motivoi nyt siivoamaan! Lisäksi kevätauringon paiste lisää kummasti tarvetta tarttua siivousrättiin. Rakennuspölyjä kuulemma saa pyyhkiä ainakin vuoden verran…

Kommentit (6)
 1. Nyt on kyllä hieno ja toimiva siivous kaappi! Vitsi yksi haave tuli nyt itselleni lisää, jospa sitä joskus pääsisi rakennuttamaan taloa.. Meillä imuri lojuu nimittäin milloin missäkin, koska kaappiin se ei mahdu.

  1. Joo, meilläkin edellisessä asunnossa imuri lojui aina kylppärin nurkassa, kun ei se ikinä siivouskomeroon mahtunut. Pikaimurointiin meillä löytyy varsi-imuri, jonka sijoituspaikaksi tulee tuohon toiseen vaatehuoneeseen.

 2. Komeronne vaikuttaa erittäin toimivalta juuri teidän tarpeisiinne. Tuolta on varmasti ilo siivousvälineitä kipaista hakemaan. 🙂
  Kerapuu Oy:stä tuleva mielikuva vie aatokset perhefirman puuntuoksuiseen puusepänverstaaseen, jossa lastut lentävät ja hiomapöly kutittaa nenänpäätä…
  Kääk… Onko kuitenkin niin, että kyseinen firma käyttääkin pääasiassa mm. MDF- ja melamiini -materiaalia? Olisiko vaihtoehtona voinut kuitenkin olla kestävän kehityksen periaatteella toimivat materiaalit esim. liimapuulevystä tai muusta kokopuusta pitkäikäisyytensä ja iättömyytensä vuoksi. Niitä kun aina voi hioa ja maalata uudelleen.. (Sunnuntai -vinkkinä Sunnuntai -blogin Emmun siivouskomero, jota ei varmasti ole hinnalla pilattu, mutta on valtavan soma ja ansaitsee erityis-plussat puumateriaalin käytöstä.)

  1. Joo, pääasia kaapistoistahan tehdään MDF:llä usein hinnankin vuoksi. Tosin just laitoin kiertoon tukevasta lastulevystä tehdyt laatikostot, jotka ovat kulkeneet mulla on jo kahdeksessa muutossa lähes 20 vuoden ajan, joten aina tuotteen ei tarvitse olla umpipuuta toimiakseen vuosikymmenten ajan. Ja Kerapuu tekee kyllä myös esim. liimapuustakin kalusteita. Se oli yhtenä vaihtoehtona tuohon meidän pikkuwc:n kalusteeseen, mutta budjetin tiukentuessa päädyimme koivuviilutettuun lastulevyyn.

   Hei ja kiitti vinkistä, tsekkaan blogin, jos saisi vielä jotain lisävinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *