Satumainen sauna

Kaupallinen yhteistyö: Kärävä Oy

Jos nyt rehellisiä ollaan, niin talomme suunnitteluvaiheessa sanoin miehelleni, että jos jossain säästetään, niin se on sauna. Suunnitelmissamme oli tehdä sauna rautakaupan valmiista pakettiratkaisusta itse. Noh, toisin kävi, mutta en kadu hetkeäkään!

 

Sen tiesin, että haluan sijoittaa hetivalmiiseen kiukaaseen. Se antaa sopivan ”ruotsalaiset löylyt” eli kostean pehmeät ja ei lainkaan piiskaavat. Sitten ihastuin valeurarimakattoon! Näin sellaisen jostain blogista ja eihän niin hienoon kattoon sovi mitkään peruslauteet!

Kallio 1-valeurapaneeli komistaa niin saunan kuin kylpyhuoneen kattoa

Googlettelin paljon erilaisia saunoja ja asuntomessuillakin tiirailin saunoja sillä silmällä. Lopulta löysin Kärävän Kovera-lauteet ja päätös oli tehty! Timpuriemme pomon Antin kanssa kävimme keskustelun siitä mikä olisi haluttu materiaali. Hän näytti erään tekemänsä saunan, joka oli käsittelemätöntä haapaa. Sauna oli jo kolmisen vuotta vanha, mutta pysynyt loistavassa kunnossa. Käsittelemätön haapa oli kauniin vaalea ja pelkistetty. Tein siis tietoisen (riski)päätöksen ja pyysin Kärävältä Kallio-seinäpaneelit ja Kovera-lauteet käsittelemättömänä. En siis ajatellut käsitellä pintaa mitenkään. Jossakin luki, että haapa erittäisi itse sellaista ainetta, että se pysyy vaaleana ja puhtaana myös käsittelemättömänä. Tämä jää nähtäväksi seuraavien vuosien aikana, oliko päätös oikea.

Kovera-lauteet ovat 59 senttimetriä leveät, joten leveämpikin ahteri mahtuu niille köllöttelemään.

 

Kallio-seinäpaneeli on kokoa 15 x 140

 

Voinpa sanoa, että joka kerta kun saunomme sieluni lepää! Anoppikin ihastui saunaamme niin, että melkein halusi muuttaa sinne. Budjetti tuplaantui alkuperäisestä, mutta nyt saimme todella komeat lauteet ja siihen sopivat seinäpaneelit. Kärävä Oy:n miehet kävivät lauteet meille myös asentamassa.

Ainoastaan tummat ikkunanpielet jäi ahdistamaan ja ne pitänee käsitellä jossain vaiheessa vaalealla Supi saunavahalla.

 

Onhan saunomisella myös lukuisia terveyshyötyjä, joten Hannan huolettomaan huusholliin asianmukainen sauna sopii enemmän kuin nenä päähän. Sauna lienee nykyisin ainoa paikka, johon porukka ei ota kännykkää mukaan! Saunominen alentaa verenpainetta, lievittää stressiä ja parantaa verenkiertoa ja siten vaikuttaa mm. sydän- ja veritautiriskiä alentavasti. 2017 julkaistussa tutkimuksessa saunomisen oli yhdistetty myös alempaan muistisairausriskiin.

Palautumisen paikkana sauna on minulle todellakin nykyisin ykkönen! Kaunis, käytännöllinen ja rauhoittava. Todellista arjen luxusta, joka parantaa myös terveyttä!

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *