Rentoutumista keinumalla

Kaupallinen yhteistyö: Eimi Kaluste Oy

Kuten blogini aktiivisemmat seuraajat tietävät, Habitare-messut ovat mulle usein aika kallis kierros. Yksi Habitare-löydöistäni on Eimi Kalusteen LUX-keinu. Keinun rentouttava vaikutus ei ole pelkästään messuolosuhteissa, kun olet kiertänyt jalkapohjat kipeänä osastolta toiselle useamman tunnin. Itse asiassa keinumisen rentouttavasta vaikutuksesta löytyy ihan tieteellistä näyttöä, joten kyseinen keinu oli siis lähes pakko hankkia Hannan huolettomaan huusholliin.

Sirpa Huuskosen ja Timo Karvosen opinnäytetyön kirjallisuuskatsauksesta löytyy tieto, että keinumisen fysiologisia vaikutuksia on tutkittu jo 1800-luvun loppupuolella ja 1861 on patentoitu ensimmäinen keinutuoli hoitotarkoitukseen. Sen jälkeen keinutuolin rauhoittavaa ja kipua lieventävää vaikutusta on tutkittu 1900-luvun puolella. Keinumisen on havaittu myös parantavan tasapainoa sekä ikääntyneiden vatsalihasten aktivaatiota. Ilkka Väänäsen tutkimuksissa on havaittu tosin vatsalihasaktivaativaation tapahtuvan kaiken ikäisillä eli keinuminen on hyödyllistä vauvasta vaariin!

Pienehkössä esitutkimuksessa verrattiin myös puolen tunnin keinumista jalkaterillä vauhtia antaen paikalla istumiseen ja todettiin myönteisiä muutoksia alaraajaturvotuksiin, joka on hyvin yleinen vaiva vähän liikkuvilla ikäihmisillä. Kristiina Niemelän väitöskirjassa havaittiin ikääntyvien naisten tasapainon, poljen ojennusvoiman parantuvan sekä kävelynopeuden pysyvän ennallaan keinutuoliharjoitteiden avulla.

Hommasin keinun itselleni 40-vuotislahjaksi eli vielä ei pahasti ikääntyminen paina. Keinumisen tuoma rauhoittava tunne oli kuitenkin se, johon ihastuin. Niinhän itkevä vauvakin rauhoitetaan – keinuttelemalla kehdossa tai sylissä. Keinumisen rentouttava ja rauhoittava vaikutus tuli esille myös aikaisemmin mainitsemassani opinnäytetyössä, jossa tutkittiin psykiatrisia potilaita.

mde

Huomaan, että myös meillä käyneet vieraat mieluusti hakeutuvat keinutuoliimme. LUX-keinu on juuri sitä mitä olen hakenut: kauneutta silmälle, mutta samalla hyvinvointia tukeva suomalainen kaluste.

Kaupallinen yhteistyö: Eimi Kaluste Oy – LUX-keinusta saatu alennusta

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *