Raksaamista, rentoutumista ja hyvää ruokaa!

Jos rehellisiä ollaan, niin nyt tämä helle alkaa jo ketuttamaan. Lämpötila alkaa vaikuttamaan vahvasti jo työtehoonkin ja ärsyttää, kun hommat ei etene. Meillähän piti alkaa nyt parkettien laitto, mutta betonilaatta ei ollut läheskään tarpeeksi kuiva. Betonivalu on tehty huhtikuun puolessa välissä eli noin 14 viikkoa sitten ja olin 100% varma, että se olisi jo kuivunut, sillä nyt on ollut niin kuivaa. Toki yöllä kosteutta on ollut huimasti, mutta silti. Designtalon Tommi kävi tekemässä mittaukset betoniin upotetuista antureista ja lukema oli 93%! Laattaa ja parkettia varten sen pitäisi olla vissiin jotain 85%:n luokkaa. No nyt meillä hurisee sitten kuivari lähes yötä päivää, sähkölaskua odotellessa… Ostimme myös lämpö- ja kosteusmittarin. Sisälämpötila on pyörinyt 30 asteen hujakoilla ja ilmankosteus on tippunut kuivarin ansiosta noin 40%:iin.

 

Tällainen kuivari huutaa nyt lähes yötä päivää…

 

Tämän toisen lomaviikon otimme kyllä osittain myös loman kannalta, vaikka päivittäin vähintään se viitisen tuntia on tullut raksalla hommia paiskottua. Koirat ovat nyt pari viikkoa isälläni Savossa hoidossa, niin meidän ei tarvitse aikatauluttaa menojamme niiden mukaan. Olimme pari yötä Järvenpään Scandicissa ja tutustuimme uuteen kotikaupunkiimme. Illalla kävimme kävelemässä Tuusulanjärven rannalla Ystävyyden puistossa, jossa on Suomen suurin julkinen veistos ”Kolmisointu” eli kolme keltaista kaarta. Ja näillä ei ole mitään tekemistä Mc Donaldsin kanssa, vaikka jostain kulmasta mäkkärin kultaisille kaarille näyttävätkin. Puisto on osittain remontissa, mutta alue on ihastuttava jo nyt! Lämpimänä kesäiltana puistossa oli hyvin eteläeurooppalainen meininki.

Pari yötä hotellissa ja tuntui heti enemmän lomalle!

 

Ja illan päätteeksi hyvää ruokaa hotellimme ravintolasta!
Miehen kanssa kesäiltaa viettämässä. Takana yksi kolmisointujen veistoksista.
Eurooppalaishenkinen puistonäkymä!
Myös kaunista järvimaisemaa, jota entisenä (tai oikeastaan ainaisena) kuopiolaisena on ikävä…
Uimarannalla oli söpöt uimakopit!
Toisena iltana kävin ystäväni Terhin kanssa ihastelemassa auringonlaskua työpäivän päättyessä.
Vaikka Ystävyyden puistossa ei ollut koirapuistoa, niin jäätelökioskilla oli koirat huomioitu! Ihanaa!
Kaupungilla oli kivasti piristetty rumia aitoja taiteella!

Yhtenä iltana kävimme elokuvissa. Valintamme kohdistui nyt elokuvaan nimeltä Skyscraper, jota tähditti silmänilo ”The Rock” eli Dwayne Johnson. Ja luojan kiitos kävimme katsomassa 2D version, sillä korkeanpaikankammoista huimasi parissa kohtauksessa niin, että piti laittaa silmät kiinni. Ihastuttavaa arkkitehtuuriakin oli muuten elokuvassa nähtävillä eli muutakin silmäniloa kuin Dwaynen lihakset ja hurmaavasti harmaantuva parta oli tarjolla. Myös ilmastointiteipille, eli tutummin jesarille, oli elokuvassa mielenkiintoisia käyttökohteita. Ennen elokuvaa tuli tietenkin trailereita ja syksyn rentoumishetket taitaakin mennä meillä leffassa, sillä siellä oli ainakin kolme elokuvaa, jotka haluamme käydä katsomassa. Muutaman viikon päästä vuorossa on Ocean´s 8 ja sitten kohta ensi-iltansa saava Mission: Impossible – Fallout sekä myöhemmin syksyllä Denzel Washigntonin tähdittämä Equalizer 2. Onneksi juuri elokuvissa käynti on meille molemmille mieluista palauttavaa toimintaa.

Vaikka lattiatyöt eivät edistyneetkään, niin ei raksalta hommat ”onneksi” lopu. Viikko on mennyt pitkälti ulkomaalauksia tehdessä ja sisällä tein tarkkomiskieroksen. Eli kaikki ne ”Eiku!” ja ”Hitto, miten se nyt tuohon osui!” – kohdat tuli käytyä läpi. Oli muuten monen tunnin homma ja todella tuskaista, kun sisälämpötila on ollut noin + 30 asteen kieppeillä.

Autokatoksen maalausta jatkovarrella.

 

Mieheni ihan ikioma patentti – puupalikoita ja jesaria hyödytäen maali ei tipu päälle 🙂

 

 

Tässä tarkkomiskierroksen välineistöä.

 

Nyt kärsimätöntä hieman turhauttaa, sillä haluaisin jo jotain ISOA valmiiksi! Mutta näinpä kaikki muut aikaisemmin rakentaneet ovat mua varoitelleet – välillä tulee viikkoja, että oikein mikään ei tunnu etenevän ja sitten jossain vaiheessa hommat ottaa taas aimo harppauksen eteenpäin. Noh, nyt on viimeinen lomaviikko käsillä. Kait sitä voi osittain lomaakin pari päivää viettää, sillä syksylle tulee melkoinen puserrus!

Kommentit (2)
  1. Tervetuloa Jäkeen H&T! Kannattaa testata myös ravintola Huili, jos ette vielä ole kerinneet 🙂

    1. Kiitos! Kerran oltiin Huiliin menossa, mutta ei mahduttu 🙁 Joku toinen kerta pitää testata paremmalla onnella (ja siistimmissä vaatteissa) 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *