Rakentaja tai remontoija älä tee tätä teippivirhettä!

Viime kesä meni pihoja laitellessa, joten ei voimia ei riittänyt ikkunapesuprojektiin. Nyt ajattelin tässäkin asiassa kunnostautua ja aloin ”innolla” pesemään talomme ikkunoita. Talon etupuolella, jonne aurinko paistaa aamupäivästä eniten, on kaksi ikkunaa. Toissa kesänä, kun talomme oli vielä rakennusvaiheessa, maalasimme taloamme ahkerasti alkukesästä. Tällöin suojasimme ikkunoita pahveilla, jotta maaliroiskeita ei tulisi ikkunaan. Rehellisyyden nimisissä en muista kuinka kauan suojat ikkunoiden päällä oli, mutta liian kauan – maalarinteipin liimat jämähti ikkunoiden pokiin.

Eipä asiaa sillloin tullut murehdittua, mutta nyt yritin saada liimajämiä pois ikkunanpesun yhteydessä. Tämä olikin sitten parin viikon projekti! Googlettelin ja katselin Facebookin Raksakimppa-ryhmän keskusteluja aiheesta. Kyselin asiaa myös ammattisiivoajilta. Lopputuloksena se, että liimat ovat edelleen tiukasti ikkunan pokissa. Tässäpä listaa tököteistä, joilla puhdistusta testasin:

 • Vesi + Fairy
 • Ihmesieni
 • Vim eli nykyisin Cif
 • Ruokaöljy
 • Konetiskiaine liotettuna pieneen määrään vettä
 • Asetoni (pumpulipuikoilla kevyesti kokeilin ettei maalit lähde samalla)
 • Tarranpoistoaine
 • Ksyleeni (tätä monessa paikassa hehkutettiin ja on pahempaa myrkkyä kuin asetoni)
 • Lasol
 • Citrus Cleaner

Tätä ainetta hehkutettiin monessa paikassa, mutta ei…

Ikkunan pokat on alumiinia ja nyt en näe enää muuta vaihtoehtoa kuin jossain vaiheessa maalata ne uusiksi, mikäli haluan niistä siistit. Tai sitten vain opin elämään asian kanssa. Mutta tässä siis varoituksen sana kaikille raksaajille ja remontoijille – älä jätä maalarinteippiä useammaksi päiväksi auringon paahteeseen! Ota teippi irti heti maalaamisen jälkeen (myös heti ensimmäisen maalikerroksen jälkeen ennen seuraavaa, vaikka se suojaaminen on kettumaista!) ja puhdista samointein mahdollinen liimajälki.

Esimerkkinä: tätä kohtaa on kokeiltu nyt kaikilla myrkyillä ja edelleen näyttää tältä 🙁

Toki kesää on vielä jäljellä! Tuleeko joku vinkki vielä mieleen arvoisa lukijani?

Kommentit (13)
 1. Sama kävi meillä!
  1.7.2020, 22:26

  Hiuslakka ja sit puhdistus semmoisella terävällä lasinpuhdistusraapalla (ei mitään hajua, mikä sen nimi on😅) Näillä lähti pahasti palaneet tarrat lasista, uskaltaiskohan kokeilla karmeihin🤔

  1. Joo, haaste on tuossa, että on maalattu pinta. Sitä raappaa testailin öljyn kanssa ja sain kivat pikku naarmut aikaiseksi maaliin… Lopetin. 😀

 2. Kannattaa vielä kokeilla ihan liimanpoistoainetta (esim. Softcare). Sisällä ainakin pakkausteipin liima irtosi näppärästi tuolla. Loput partakoneen terällä varovasti rapsuttaen? (irrottaa myös maalin kyllä…)

  1. Tarranpoistoainetta jo kokeilin, mutta ei mitään vaikutusta. Toki eri firmojen tuotteilla voi olla tehoeroja… Saan maanantaina kokeiluun sellaista teippausfirmojen käyttämään kamaa, joten innolla odotan olisiko se tökötti vihdoin ratkaisu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *