Pihavalintoja – asfaltti, kivetys vai kivituhka?

Puuh, alkaa stressi iskeä pihan osalta. Pitäisi tehdä paljon suuria (kalliita) päätöksiä. Kaupungin rakennustapaohjeissa piha-alueen päällystämiseen suositellaan huokoista materiaalia kuten kivituhkaa, jotta pintavedet imeytyisivät maahan paremmin ja olisi paremmin hallittavissa. Koiralenkeillä olen kierrellyt nyt naapurustossa tarkkailevin silmin ja havainnut, että aika tasaisella prosenttiosuudella naapureiden valinnat ovat jakautuneet asfaltin, kivetyksen ja kivituhkan osalta.

Tämä meidän ”pinnoitettava” piha-ala on lähes 200 neliötä, joten hieman huolestuttaa, että tuleeko pihasta lentokentän oloinen, jos sen vetää pelkällä asfaltilla. Pohdin myös kivetyksen ja asfaltin yhdistelemistä, mutta se tuntuu haastavalta yhdistelemältä toteuttaa.

Piha-alue on aika iso ja nyt vasta sepelillä.

Kivetys on tietenkin kallein valinta, mutta toisaalta asfalttia helpompi korjata, mikäli jotain vaurioita routimisen tms. myötä maahan tulee. Pohdittiin myös miehen kanssa, että jaksammeko itse tehdä kivetystä vai maksetaanko suosiolla ammattilaiselle? Hinnat tuntuvat olevan vaan aika pilvissä ja pohdin mihin muuhun voisin nämä tuhatlappuset käyttää, jos jaksaisimme itse polvillamme kesän könytä.

Asfaltoinnista saimmekin jo yhden tarjouksen, mutta pari muuta on vielä kysyttävä ennen lopullista päätöstä. Kivituhka taas olisi halvin vaihtoehto, mutta pelkona on, että se alkaa kasvaa kasvillisuutta ja koirat tuovat helpommin likaa sisään.

Tässäpä yksi päätökseen vaikuttava tekijä, Viktor. Kantautuuko kivituhkaa helposti tassujen mukana sisään?

Sisustuksen osalta osaan helposti nähdä eri vaihtoehdot sieluni silmin valmiina. Pihan osalta olen täysin sokea, vaikka olen pihamaalla seisoskellut toista tuntia ja tuijotellut pihaa eri kulmista. Mieluusti kuulisin teiltä blogin lukijat mielipiteitä puolesta ja vastaan!

Kommentit (6)
  1. Meillä ainakin musta kivituhka. Hirveä homma oli lapata se pihalle. Tasotus yms kaikki työt siihen. Kivetys voisi olla nätein. Sekä rankan sateen myötä, meidän kivituhkat välillä vaelleet.. Koirien tassuista ei ainakaan enää 10v jälkeen tule. Alussa saattoi hiukan tulla, mutta painuu nopeesti. Toki auton rattia ei viitsi paikallaan kääntää, syö urat nopeasti tuhkaan.

  2. Järjestyksessä kiveytys, asfaltti, kivituhka. Meillä kivituhka, koska emme saaneet asfalttia laittaa ja kiveytykseen ei varaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *