Operaatio pihavaja

Kaupallinen yhteistyö: Eskaro Oy

Puuuh, vihdoin se on valmis! Meni taas pikkuisen alakanttiin meikäläisen aikataulutus tämän pihavaja/roskakatos systeemin rakentamisen suhteen. Ajattelin, että se on parin kolmen viikonlopun homma. Todellisuudessa meni neljä, joista yksi viikonlopuista oli vappu eli neljän päivän mittainen loppurutistus.

Ensimmäiset jännitysmomentit oli vajan hakuprosessissa. Olimme ostaneet sen Tuusulan Kodin Terrasta ja koska painoa lautakasalle oli reilut 500 kg jouduimme vuokraamaan astetta tukevamman peräkärryn. Heti matkan alussa huomasimme, että yksi renkaista oli lähes tyhjä! Ja on muuten vaikea löytää enää huoltoasemaa, jossa olisi mahdollista laittaa ilmaa renkaaseen! Tuusulassa kokeilimme muutamaa, mutta jouduimme köröttelemään hiljakseen Järvenpäähän saakka. Noh, sitten iltapuhteena purimme nämä sadat kilot autokatokseen ja peittelimme pressulla.

Paketin kokonaispaino taisi olla 560 kiloa eli vaati hieman tukevamman kärryn.
Ilta jo hämärtyi, kun olimme saaneet purettua lastin autokatokseen pressujen alle.

Seuraavana viikonloppuna aloitimme pohjista. Saimme onneksi naapurin Avantia hieman lainaksi, joten käsin ei tarvinnut ihan niin paljoa kaivaa. Ristimittaa otettiin miljoonaan kertaan… Ennen varsinaisen vajan rakennusta merkkasin laudat listan mukaisesti. Ja niitä oli paljon! Mieheni veli Karri oli onneksi muutamana päivänä apuna. Ei meidän voimat ja taito olisi yksinään riittäneet.

Pohjatyöt ei ole olleenkaan mun juttu! Vaati tarkkuutta ja hermoja!
Tässä oli sitten järjesteltävää!
Kaksi A4:sta täynnä ”koodeja”. Vajaa pari tuntia meni, että sain kaikki merkittyä ja kasattua erillisiksi kasoiksi.
”Hirsien” latominen oli pääosin onneksi aika nopeaa ja vaivatonta!

Kattomateriaali piti itse hommata ja teimme vajalle huopakaton. Vaja on maalattu samoilla sävyillä kuin meidän kotimmekin. Maaleina siis Eskaron Kantri ulkomaalilla (sävy valkoinen E019 Whooper Swan, harmaat osat RR23) ja rimat on käsitelty Eskaron Kuulto Color kuullotteella (sävy W127). Rimoja siis ei ollut tässä Lillevilla 255 paketissa, vaan halusin tuunata itse vajan hieman paremman näköiseksi ja meidän taloon sopivammaksi. Tuon yhden pylvään laitto roskakatoksen puoleen väliin oli sellainen kevyt kolmen tunnin projekti meiltä amatööreiltä…

Maalausvaihe oli taas kivointa tässä projektissa!
Mieheni asentamassa vajan lattiaa. Lattialaudatkin on käsitelty Eskaron kuullotteella.

Vapun jälkeen pääsin lopulta istuttamaan kukat kukkalaatikkoihin. Muutamaan istutin krassin siemenet, kun naapuri väitti, että ne on helppoja itsekin kasvattaa. Saapa nähdä nouseeko sieltä koskaan mitään kasvustoa. Vaja sisustettiin hyllyköillä ja koukuilla ja viime viikonloppuna vielä siivosimme toisen varaston ja nyt kaikella on paikkansa! Ja komia siitä lopulta tuli!

Tässä pihavaja vihdoin valmiina!
On meidän vaja hieman tyylikkäämpi kuin Tuusulan Kodin Terran parkkipaikalla oleva mallikappale 🙂
Laitoin istutuslaatikoihin muovit suojaamaan puuta.
Saapa nähdä kasvaako tällaisia kukkia koskaan näihin laatikoihin…

 

Ostin Bauhausista muutamat tarjoushyllyköt, jotka oli aika vempulat, mutta riittävän hyvät, kun ruuvattiin ne seinään kiinni.
Ostin lisäksi erilaisia koukkuja, jotta tavaraa saa myös seinille.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *