Muutama kyselyjä herättänyt yksityiskohta

Olemme asuneet huolettomassa huushollissamme nyt vuoden. Käsittelen tässä kirjoituksessa muutamaa pientä yksityiskohtaa, joista on tullut kyselyjä.

Ensimmäinen on Puruksen lattiakaivo. Jo suunnitteluvaiheessa pohdin, että haluanko Unidrainin lattiakaivon tai Geberitin suihkukourun. Tosin suunnitelmat siihen olisi pitänyt tehdä toooodella hyvissä ajoin ja tuskin olisin edes sitä talon suunnitteluvaiheessa tajunnut. Pukkilan Minttu suositteli käyttämään 15 x 15 lattialaattaa, jolloin voi käyttää Puruksen huomaamatonta lattiakaivon kantta. Tuon kokoinen laatta on kuulemma haasteellinen laatoituksessa, mutta hienosti Hah Servicen Jyrki hommasta silloin suoriutui. Kannen päälle liimattavaa laattaa piti aavistuksen pienentää ja hioa alapuolelta, jotta lattia olisi sopivan tasainen. Alla kuvat asennuksen vaiheista. Tämä ratkaisu oli edullinen ja tyylikäs.

Toinen kysymyksiä herättänyt yksityiskohta on liitoskohdat. Muistan kuinka rakennusaikana tuskailin linjojen suhteen. Missä ja miten parketti vaihtuu laattaan. Tässäkin asiassa Pukkilan Minttu vinkkasi uudesta Olive Profilesin listasta, joka ottaa huomioon parketin vaativan liikuntasauman. Kävin rakennusaikana paikan päällä Malmilla näitä listoja ihmettelemässä ja tärkein tarvittava tieto oli parketin ja laatan välinen tasoero. Noviisina vedin tämän täysin hatusta, kun laatoituksesta ja kyseisen parketin laittamisesta ei ollut minkäänlaista kokemusta. Tämä kyseinen lista passaa, jos korkoero on 0-3 mm. Päädyin 13 millin säätökiskoon, jonka päälle naksautetaan saumalista ja valinta oli passeli. Vaalean hopea saumalista sopii hyvin sisustukseen, sillä sävy on lähes sama kuin takan hopeaosissa. Linjaukseen olen myös lopulta tyytyväinen. Koirat jos ottavat spurtteja eteisestä tuleessaan, niin suurin rasitus tulee vielä laatan puolelle. Lopussa taas kuvat vaiheista ja tuolta aikaisemmasta linkistä näkyy tarkemmat tiedot listan eri vaihtoehdoista.

Kommentit (4)
 1. Hanna / Unidrain Oy
  2.1.2020, 13:21

  Oikein tyylikkään näköinen kylpyhuone! Mukava kuulla, että Tile Insert -kannen asennus sujui hyvin ja lopputulos miellyttää. Toivotamme kivoja kylpyhetkiä 🙂

  1. Kiitokset! Toivottavasti tästä saa myös muutkin vinkkiä, sillä meidän valvovasta/tekevästä raksaporukasta ei ollut vielä kukaan nähnyt livenä tällaista! Tämä herätti myös kysymyksiä vuosi sitten, kun meillä oli talonäyttö.

 2. Eija Weeman
  24.1.2020, 09:09

  Katsoin kuvaa lattiakaivon asenuksesta-saako ko. tavoin asennettua lattiakaivoa,miten purettua !? Siis sisäosan musta/tumma osa irti,sen ja lattiakaivon pohjan puhdistus harjalla ja normaali yleispesusineella. Lopuksi kylmävesihuuhtelu ja klooriitti käsittely. Samin kuin lattiakaivon teräsritilan irroitus sujunee helpommin,ja pesu molemmin puolin?

  1. Moikka!

   Sen verran on tuo aukko ahdas, että en ole saanut nostettua ”koko muovista hökötystä” pois, mutta tuosta mustasta osasta lähtee irti yksi muovinen osa, jonka voi pestä erikseen. Muutoin olen harjannut yleispesuaineella kaivon puhtaaksi ja tuo hiukset keräävöä ritiläosa lähtee helposti irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *