Kiinnitetty postaus

Multaa, multaa, pihamme mustaa kultaa!

Kaupallinen yhteistyö: Marila Transport Oy

Saimme vihdoin kaivurin tekemään mullan levityksiä pihallemme. Multaa tuli lopulta viisi lavakuormaa! Itse alustavasti arvioin kolmea kuormaa, joten olipa onni ammattitaitoinen kaivurikuski ja Marilan miehet, jotka toivat tiiviillä tahdilla multaa tontille tarpeen mukaan. Pinta-ala, jolle multaa levitettiin, oli noin 450 neliötä.

Viktor valvoo työn jälkeä takapihalla

Kaivurikuskimme Aki ”ruoppasi” ojat rajapensaita varten ja täytti ne mullalla. Samalla hän myös teki isommat kuopat istutettaville puille ja pensaille. Savimaata kun on ikävän raskasta lapioida. Äitini onneksi muistutti, että kannattaa pyytää kaivurikuskia merkkaamaan multakuoppien keskuskohdat, jotta puiden istutus onnistuisi vaivattomasti juuri oikealle kohdalle. Kaivurikuskimme Aki oli kuin taiteilija työssään, kun hän muotoili mullan pintaa tasaiseksi.

Rajalinjat ruopattiin, jotta istutettaville pensaille olisi parempi multatila
Etupihan kapein osa oli kuin mitoitettu isolle kuorma-autolle!
Lavakuorma multaa levittyi nopeasti pihalle

Sokkelin reunusta oli meille vielä hieman epäselvä, että miten sen teemme. Minkä levyinen ja millä sen täytämme. Nämä on sitten hoidettava käsipelillä, kunhan saamme päätökset tehtyä.

Sokkelin reunusten suhteen on vielä monta kysymystä…

Ensimmäinen päivä meni siihen, että maa kuorittiin kesällä ilmestyneestä kasvillisuudesta ja laitettiin takapihan mullat paikoilleen. Toisena päivänä laitettiin etupihan puoli ja kaivurikuski levitti kivituhkat parkkipaikalle. Uutena tietona minulle tuli se, että kivituhkaa on saatavissa eri harmaan sävyissä! Luonnollisesti sillä kallion värillä, mistä kiviainesta louhitaan on väliä, mutta en ollut tullut tätä tietenkään ajatelleeksi. Halusin mahdollisimman tummaa, sillä naapurissakin oli sellaista ja kaivurikuskimme Aki sai onneksi selvitettyä, että Tuusulasta sai juuri sellaista 0-8 mm raekoolla. Musta kivituhka oli tosin vaalempaa lähes puolta kalliimpaa. Parkkipaikkamme koko on vajaa 200 neliötä ja siihen meni puolitoista lavakuormaa kivituhkaa. Koska jossain vaiheessa haluamme, että pihaan tulee kivetys, niin nyt tällä tummalla kivituhkalla voimme mallata sitä, miltä tumma kivi kokonaisuudessaan tulisi sitten pihallamme näyttämään.

Taiteilija työssään!

Malttamattomana kävin tietenkin heti ensimmäisenä päivänä ostamassa istutettavia puita ja pensaita.  Istutin kolme Serbiankuusta sekä kolme Korallikanukkaa tonttimme takakulmille. Seuraavaksi vuorossa tuija-aidan istutus naapureiden kanssa! Ihanaa, kun tämä pihaprojekti vihdoin etenee!

Kanukat pihan nurkassa Akin muotoilemalla töyräällä
Serbiankuuset pienessä ryhmittymässä takapihan nurkassa

Niin ja sokerina pohjalla… Pääsin taas koikalle kaivurilla, jeee! Tämä oli jälleen yksi kesän kohokohdista. Mestaria ei minusta vielä tullut, joten loput tehdään perinteisesti hartiavoimin. Tässäpä pitkästä aikaa videota mun lyhyestä koeajosta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *