Lattiavalinnat – hurmaavaa, huoletonta ja hyvinvointia edistävää etsimässä!

Kaupallinen yhteistyö: Novafloor Oy

Rehellisesti sanottuna, lattiavalintaa on pohdittu koko kevät ja kesä. Eteiseen ja keittiöön halusin laattaa, mutta olohuoneeseen ja isoon makuuhuoneeseen halusin kalanruotoparkettia. Olen tietoinen, että minulla on valitettavan usein kallis ja hankala maku. Vieras/työhuoneen puolelle olin ajatellut jotain lankkuparkettia. Lisäksi olen tarkka lattian sävystä. Tässä talossa ajattelin suosia aika vaaleita lattian sävyjä. Toisaalta etenkin työhuoneeseen haluan hieman luonnollisempaa sävyä, sillä sinne on tulossa järvimaisemaa tapettina.

 

Nämä kaksi vaihtoehtoa valitsin työ/vierashuoneeseen.

 

Ensinnäkin perustelut ensin sille miksi haluan parketin. Meillä on nyt laminaatti, mutta edellisessä Vantaan kodissamme asensimme sinne (ihan jumalattoman kalliin) parketin. Ja se oli ihana! Ainoa haaste oli sen moppaaminen, sillä se oli hieman nihkeäpintainen. Puupintojen vaikutusta terveydelle on kuitenkin tutkittu. Tutkimuksia kahlatessa törmäsin Metlan työraporttiin, jossa oli kirjallisuuskatsaus aiheella: Puumateriaalien terveysvaikutukset sisäkäytössä. Raportista bongasin muutaman mielenkiintoisen yksityiskohdan:

 

  • Puumateriaalien on todettu alentavan stressitasoja ja puusta haihtuvilla yhdisteillä on mahdollisesti oma roolinsa puun elvyttävässä vaikutuksessa.

 

  • Puu on hygroskooppinen materiaali eli se pystyy tasapainottamaan ympäristön kosteustasapainoa ja siten parantaa huoneilman laatua. Tasainen huoneilman kosteus tasaa huoneen lämpötilaa ja tekee huoneessa olosta miellyttävän.

 

  • Puulla on myös antibakteerisia vaikutuksia (siksi sitä käytetään yleisesti mm. saunoissa ja leikkuulaudoissa).

 

  • Erityisesti havupuista on mitattu erilaisia haihtuvia yhdisteitä. Etenkin männystä haihtuvien alfa- ja beta-pineenien myönteisiä vaikutuksia ihmisen stressitasoihin ja immunipuolustukseen on tutkittu. Hiirikokeissa oli havaittu jopa syöpäkasvainten kasvun hidastamista, kun hengitysilmassa oli alfa-pineeniä.

 

  • Puun akustiset ominaisuudet ovat myös hyvät ja vaikuttaa myös sitä kautta asumisviihtyvyyteen.

 

Siksi siis oikeaa puuta kehiin ja valintani on parketti. Tässä kohdassa en siis halua säästää, vaan ajattelen valintaa juurikin oman hyvinvointini kannalta. Yrittäjän elämässä on sen verran stressiä, että kaikki avut on hyvä hyödyntää!

 

Jos haluat nähdä eri vaihtoehtoja isommilla pinnoilla, niin kurvaa lattianäyttelyyn!

 

Mutta sitten siihen valinnan vaikeuteen. Jo syksyn Habitare-messuilla hiplailin erilaisia vaihtoehtoja. Google sekä Pinterest täyttyi hauista. Makuni tuntui olevan budjettiimme nähden turhan kallis. Yksi tuttavistani vinkkasi kohtuuhintaisesta vaihtoehdosta, johon hän oli juuri rakennusprojektissaan itse päätynyt. Heti seuraavana päivänä riensin Vantaalle kehä III:sen varrella sijaitsevaan Novafloorin näyttelytilaan, jossa kaikki vaihtoehdot ovat hyvin näytillä. Tein paikan päällä jo henkisen päätöksen, mutta tilasin silti vielä muutamista vaihtoehdoista mallipalat, jotka toimitettiin kotiin muutamassa päivässä. Ja tämä kannatti, sillä mieleni muuttui! Ensivalintani oli sittenkin liian vaalea. Roudasin mallipaloja raksalle oikeisiin tiloihin ja mallasin niitä myös nykyisen ruokapöytämme kanssa.

 

Tämä oli ensin valintani, mutta mutta…

 

Tässä valaistus hieman huijaa, sillä sävyero on jonkin verran suurempi IRL.

 

Ja lopulliset valinnat ovat seuraavat:

Olohuoneeseen ja päämakuuhuoneeseen tulee Meister PS 500 Tammi Off-White Kalkittu Natur kalanruoto parketti joka on mattalakattu ja harjattu. Sen värisävy on lähes täydellinen! Ainoa haaste on sen oksakohdat, mutta ajattelin valkata niitä kirjavampia palasia mm. sängyn alle. Vieras/työhuoneeseen valitsimme Novafloor 205 Tammi Valkoinen 1-sauvaparketin joka öljyvahattu ja harjattu. Hurmaavan tuntuinen parketti, jossa on särmää tuova viiste reunassa.

 

Valittu lattialaatta ja kalanruotoparketin sävy “puhuu samaa kieltä”

 

Tärkeää oli myös se, että valitut parketit käyvät olemassa oleviin kalusteisiin sekä jo valittuun lattialaattaan, josta myöhemmin postausta. Bonuksena Novafloorilla on myös ilmainen varastointi, joten saamme parketit tilattua raksalle juuri silloin kun niiden tarve on! Innolla odotan jo parkettien asennusta ja sitä ihastuksen tunnetta, kun hyvälle lattialle käy makoilemaan! Stressi hälvenee jo lähes ajatuksesta!

 

Kaupallinen yhteistyö: Novafloor Oy – tuotteista saatu alennusta

 

sisustus lattia
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *