Kuukauden sisään tapahtunutta – koontia kuvin

Olemme nyt siinä vaiheessa projektia, että tuntuu siltä, että mikään ei etene. Tai noh, etenee kyllä, mutta todella hitaasti! Toki nyt teemme viikot ja välillä viikonloppuisinkin ns. ”oikeita töitä” ja aikaa raksalla on huomattavasti vähemmän. Meidän timpuri Jyrkikin oli reilun viikon muissa hommissa viikko sitten, joten siksikään suurta edistystä ei ole tapahtunut.

 

Ihan oman mielenterveydenkin tukemiseksi päätiin koota tähän asioita kuvin ja lyhyin tekstein, että mitä viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut.

 

1)    Vanhassa asunnossamme oli jo viime keväänä esiintynyt sellainen ongelma, että yksi tarkistuskaivoista oli roudan myötä noussut ylös. Kansi meinasi hajottaa auton renkaat. Otimme kannen pois ja peitimme sen soralla. Nyt sain vihdoin hommattua siihen työmiehet hoitamaan homman kunnolla kondikseen. Ei ollut onneksi kuin tunnin homma. Kiitos kuuluu Maanrakennus Mikko ja Tomi Oy:n pojille rivakasta asian hoidosta!

 

Ammattilainen hoitanut homman siististi paikoilleen ja stressitasot laski!

 

2)    Vihdoin pääsimme aloittelemaan rimakaton asennusta. Alkuun nidoimme mustan maisemointikankaan kattoon. Reunan viimeistelimme mustalla erkkarilla, sillä alustava haave on saada reuna sen verran tasaiseksi, että emme tarvitsisi kattolistoja. Tosin 11 riman jälkeen mieheni ja hänen veljensä tuli kysymään, että entä jos sittenkin laitettaisiin ne kattolistat 🙂 Tarina jatkuu, kun homma etenee…

3)    Pari muuttuvaa tekijää tuli, kun timpurimme alkoi eristää varaston/teknisen tilan lattiaa. Olimme siis tehneet vesieristyksen seinään ns. tulvarin taakse, mutta ”rikkinäinen puhelin”-efektin vuoksi emme tajunneet, että vesieristys olisi pitänyt tehdä myös tulvarin viereen, johon 100 litrainen puskurisäiliö asennettiin. Maalämpöpumpun lisäsäiliö oli sen verran alhaalla, että jouduin selvittelemään eri vaihtoehtoja asian hoitamiseksi. Lopulta sovin Nivoksen kanssa, että sieltä tulee putkimies ottamaan säiliön irti ja se asennetaan takaisin, kun vesieristys ja laatat ovat paikoillaan.

 

Niin, eihän tuonne alle mitään saa…

4)    Olen siis laatoittanut ja saumannut varaston. Silikonien laitto on myös viittä vaille valmiina. Kohta saamme asennettua hyllyt paikoilleen ja tavaraa säilöttyä paremmin varastoon.

Tuli harjoiteltua laatoittamista myös 10 x 10 laatalla sekä lattiakaivon ja kaatojen osuudet.
Rakko käsissä ja puristusvoima aivan lopussa…

 

5)    Keittiön lattia on nyt myös Jyrkin kanssa laatoitettu. Ensi viikonlopun hommina on mulla sen saumaus.

Loppusuoralla jo hymyilyttää! Olimme loistava tiimi!

 

Viktor toimi työnjohtajana. Hän oli turhan tarkka tarkistamaan työn jälkeä, joten piti tehdä eteen pieni estemuuri…

6) Marilan miehet ovat käyneet myös tasoittamassa pihan ja täryttääneet pihan soran. Heti piti ”mallata” autoa autokatokseen, vaikka piha valmistunee vasta vuoden päästä. Tulee tontille heti siistimpi ilme, kun piha on tasoitettu!

Työmaa näyttää (välillä) jopa huikean siistiltä!

 

7) Testailimme myös saumausaineen eri värivaihtoehtoja ylijäämälaatoille

Vaihtoehtona hopean harmaa ja valkoinen.

8) Lisäksi olemme suunnitelleet terassia ja pyytäneet tarjouksia materiaaleja koskien. Ensi viikolla lisää terassin teosta.

9) Saunalla olen pursotellut saumavaahtoa ja teippaillut alumiiniteipillä saumoja ja ruuvin kohtia.

Tää oli kivaa!

10) Ja tietenkin viime viikolla kävin pyörähtämässä Habitaressa ja tässä muutama kuva tuotteista, jotka mua säväytti! Reilun kuukauden päästä pitäisi olla sen verran valmiimpaa, että voi alkaa jo todella haaveilemaan noista erilaisista sisustuselementeistä!

Kommentit (2)
  1. Marika Lahti
    13.11.2018, 15:06

    Hei , kenen valmistajan ovat nuo ensimmäisessä kuvassa olleet puutelineet?

    1. Kyseessä on Elina Ulvion ja Hanna Särökaaren Woodi – rack. En tosin nyt äkkiseltään löytänyt, että mistä sitä voisi ostaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *