Kodinhoitohuoneen korut

Kaupallinen yhteistyö: Tälli Oy, Dreamled Oy ja Wahlres Oy

Inhoan pyykkihuoltoa yli kaiken! Erityisesti puhtaiden pyykkien viikkaaminen kaappiin on jotain todella epämiellyttävää. Selkää alkaa särkeä. Tuntuu, että koskaan ei ole riittävästi tilaa. Nyt yritin panostaa tähän jo suunnitteluvaiheessa eli meillä kodinhoitohuone ja vaatehuone ovat kätevästi vierekkäin. Päädyin myös siihen, että halusin pyykinpesukoneen viereen vain pitkän tason ilman allasta. Saa nähdä harmittelenko tätä valintaani myöhemmin, mutta ajattelin niin, että lattiapesuveden voin aivan hyvin laittaa ämpäriin ja mieluummin jätän kunnon tilan pyykkien viikkaamiselle. Tasoksi valitsin Tälli Oy:n IKI-levy vanerin ja värivaihtoehtoja oli saatavilla satoja. Päädyin rauhallisen harmaaseen (värikoodi matta F7961) Reuna on kolme senttimetriä paksu ja se on lakattu. Samasta levystä on myös hyllyt, joille löysin onneksi edukkaat hyllynkannakkeet Ikeasta. Erityisesti tämä vanerinen reuna on mielestäni ilo silmälle ja taso on kestävä ja todella helppohoitoinen.

Kodinhoitohuone alkaa olla listoja vaille valmis

 

Vanerireuna ihastuttaa!

Sähkösuunnitelmassa olimme ajatelleet jotain valaistusta tason päälle, mutta silloin emme olleet vielä varmoja, millaiset kaapistot valitsemme. Päädyimme yläkaappien sijaan kevyempiin hyllyihin. Kun saimme hyllyt asennettua, oli pieni ongelma löytää siihen sopivan siroa valaisinta. Vanhanmalliset työpistevalaisimet ovat melkoisia mölkkejä ja ledit taas vaativat muuntajan ja nyt ei oikein ollut paikkaa, johon sen saisi piilotettua. Lisäksi meillä oli katkaisinongelma, sillä tähän ei oltu suunniteltu kytkintä ovenpieleen. Kyselin vaihtoehtoja Raksakimpan Facebook-ryhmästä ja minulle suositeltiin sellaista ratkaisua, jota en tiennyt olevan olemassakaan!

 

Valaisimen muuntaja löytyy samasta yksiköstä, jossa on pistokkeet.

Olen niin tyytyväinen, että tähän löytyi silmää hivelevä ratkaisu. Kyseessä on Dreamled Oy:n Italiassa suunniteltu, mutta Suomessa valmistettu Diamond-valaisin. Sen pystyi tilaamaan määrämittaan työstettynä ja sen muuntaja on kätevästi piilossa Holma Plus pistorasiassa, jossa on myös kytkin. Piilokiinnike mahdollistaa Diamond–valaisimen kiinnittämisen hyllyn alapohjaan siten, että pohja tulee pohjaa vasten. Kun valaisin napasautetaan paikalleen kiinnikkeet jäävät täysin piiloon listan sisälle. Asennus oli nopeaa ja lopputulos ihanan minimalistinen ja tyylikäs!

Ja itselle on myös tärkeää, että valon sävynä sai 4000K ja sen värintoistoindeksi on jopa 95!

Valaisin on ihanan siro ja elegantti!

Sokerina pohjalla on todellinen taideteos. Jälleen mun Habitare-löytöjä (kyllä, ne messut tulivat mulle hyvin kalliiksi…). Tämä pyyhekuivain pysäytti minut. Yritin kävellä sen ohi ja hoin itselleni, että meillä ei ole sille paikkaa, sitä ei ole sähkösuunnitelmassa huomioitu ja tätä ei ole budjetoitukaan. Mutta viikon verran asiaa pohdin ja kyselin Designtalon sähkömiehiltä, että onnistuisiko ne lisäämään mulle pistorasian seinään, johonka itseasiassa ei kunnolla ei edes saisi kyseistä patteria kunnolla asennettua, sillä sen takana oli liukuovi. Mutta jos mä saan jotain päähäni, niin valitettavan usein taistelen myös tahtoni läpi. Timpurimme Hriston kanssa meidän piti tarkasti katsoa paikka (Liune-liukuovien teräsrungot oli otettava huomioon) ja sopivat ruuvit asennukseen. Mutta siinä se kaunokainen nyt on! Hieman ärsyttävästi johtoa ei saanut paremmin. Kysyin myös maahantuojalta, olisiko patterin voinut laittaa ylösalaisin, jolloin johdon kanssa ei olisi ollut niin suuria ongelmia. Mutta vastaus oli kieltävä. Patteri kuulemma toimii kuin laavalamppu ja sen pitää olla oikeinpäin asennettuna. Käytännöllinen ja kaunis – eli parasta arjen romantiikkaa!

Pyyhekuivain on kuin taideteos kodarin seinällä!

 

”Kauko-ohjain” patterille

Selatessani Wahlresin esitettä oli ilo huomata, että pyyhekuivaimia löytyy nyt paljon muunkinlaisia kuin perinteisiä ”tikapuumalleja”. Wahlresin maahantuomasta Zehnderin mallistosta löytyy suuri kirjo erilaisia pyyhekuivaimia, joita saa tilata mielensä mukaan eri kokoisina, eri värisinä, ja kuivaimet saa lämpiämään vedellä, sähköllä, tai jopa molemmilla. Lisää kuvia ja malleja löydät täältä. Tiedän, että monissa lapsiperheissä tällainen sijoitetaan usein eteiseen, jotta märät rukkaset ja vaatteet saadaan pikaisesti kuivaksi. Meillä olisi eteisessä sopivassa paikassa vieläpä pistoke valmiina, joten saapa nähdä, tuleeko joku toinen malli vielä koristamaan meidän eteistäkin!

Kommentit (4)
  1. Voi kuinka kaunista! Tuolla on kyllä iso ilo hääräillä. Haluan nähdä loputkin teidän kauniista kodista valmiina.

    1. Kevään mittaan teen postauksia pikku hiljaa huone kerrallaan (kunhan saadaan listat vielä paikoilleen :D).

  2. Mietin vaan, että onkohan tuo pyyhekuivain kuinka käytännöllinen? Hyvältä näyttää

    1. Joo, on totta että suurin osa noista ”tangoista” on hieman vinossa ja kaikkea ei siihen saa kätevästi ripustettua. Meillä on todella isot kylpypyyhkeet käytössä ja mieheni usein heittää pyyhkeen tuonne ylös kuivumaan. Kastuneita sukkia tai muuta pientä saa kyllä siinä pysymään ihan hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *