Keväthommia – tuija-aidan suojaus

Jeeeeee! Kevät tulee nyt suuremmalla vauhdilla kuin koskaan aikaisemmin! Täällä pääkaupunkiseudulla emme ole nähneet lunta koko talvena kuin vilaukselta, joten nyt tuntuu, että kevät on ainakin kuukautta pidemmällä kuin aikaisempina vuosina.

Muutama viikko sitten havahduin siihen, että tuija-aita pitäisi suojata. Tosin en nyt ole edes varma, onko tämä toimenpide tänä vuonna edes tarpeellinen, sillä maa ei ole pahemmin jäässä. Tuijien oksathan rusehtuvat, kun kevätauringon myötä ne alkavat taas yhteyttämään, mutta eivät saa routamaasta kaipaamaansa vettä.

Kävimme hakemassa Bauhaussista kuusi suojaverkkoa, jotka sitten virittelimme paikoilleen. Upotimme maahan tukikeppejä ja viritimme langan niiden väliin. Pitkä huppumainen suoja lepää sitten tukilangan päällä eikä lytistä tuijien latvoja.

 

Tosin ensimmäisen myrskyn jälkeen oli hieman korjailtavaa… Meillä oli muutamia yksittäisiä suojahuppuja viimeisten tuijien ja serbian kuusten päällä ja suurin osa oli lähtenyt tuulen voimasta irti. En voi käsittää! Neulaset kuitenkin ottavat kuitenkin aika hanakkaan kiinni, kun suojia laittaa paikoilleen. Niin vaan teki tuuli tehtävänsä. Missä lie naapurien pihoilla muutamat suojat majailee.

 

Tuleva kesä nyt sitten näyttää, että kuinka moni tuija-aidan 68 tuijasta selviää elossa. Mun veikkaus on, että ainakin 5-6 kpl joudumme uusimaan.

Kommentit (1)
  1. Itse odotan innolla, että pääsen istuttamaan timanttituija-aitaa heti kun vaan taimimyymälä aukeaa! Kevät on ihmisen parasta aikaa, jos viherpeukalolta kysytään. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *