Kesä tuli – valo ei

Olen aika herkkäuninen. Erityisesti valo häiritsee. Edellisessä asunnossamme meillä oli makuuhuoneessa niin sanotut hotelliverhot eli lattiasta kattoon ja seinästä seinään pimennysverhot kahdessa tasossa. Tähän uuteen ne ei mielestäni sopineet. Edellisestä asunnosta lähti mukaan kuitenkin 70%:sti pimentävät verhot.

Meillä on ollut olohuoneessa Profinin isoissa ikkunoissa Visorin kaihtimet, joista olemme pitäneet kovin. Nyt heidän valikoimiinsa tuli nyt myös pimentävät verhot. Haasteena oli nyt kuitenkin se, että muut asunnon ikkunat ovat Pihla-merkkiset ja niissä ”pokaa” ei ole kuin reilu sentti. Visorilta kuitenkin sanoivat, että asennuksen pitäisi onnistua, jos reunusta on 12 mm.

Pihlan ikkunoiden “pokat” on vieläpä hieman viistot, mutta saimme silti asennettua kiinnikkeet pienillä ruuveilla.

Ja kyllähän se siihen meni! Ostimme pimentävät verhot myös vierashuoneen ja työhuoneen ikkunoihin. Vaikka ihan millilleen yritin mitata ikkunan leveyden, niin aavistuksen valo reunoista kajastaa. Mutta kun päälle laittaa 70% pimentävät verhot, tulee makuuhuoneeseen täysin pimeää.

Tuuletusikkunaan laitoimme oman pienen verhon. Aavistus paistaa reunasta päivä läpi…
Verhon materiaali kestää jopa rypistelyä!
Kun päälle laittaa vielä 70%:sti pimentävät verhot, ei valo kajasta enää lainkaan.

Nyt saa nukkua levollisesti valoisista kesäöistä huolimatta!

rakenna-ja-remontoi verhot
Kommentit (2)
  1. Meillä iso kulmaikkuna makkarissa ja nukun vain pimeässä.Joten sälekaihtimet,pimennysrullaverhot ja päälle pimennysverhot:Näin sain tilkittyä joka raon ja pimeässä nukutaan.

  2. Kiitos tästä! Meillä myös saman valmistajan ikkunat ja olen miettinyt saisiko niihin Visorit vai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *