Keittiön ideointikierros

Ei pitänyt keittiötä vielä suunnitella, mutta…

Jos et jaksa lukea alkusepostusta, niin katso seuraava video.

Juu, en sitten malttanut kuitenkaan. Keittiön eri vaihtoehdot pyöri mulla päässä kaiken vapaa-ajan reilun vuorokauden. Päätin sitten lähteä Vantaan Tammistoon kierrokselle – siellä kun on sopivasti samalla suunnalla lähes kaikki eri keittiöliikkeet vierivieressä. Reilun parin tunnin kiertämisen jälkeen palasin kuitenkin Topi-keittiöiden liikkeeseen uudestaan. Siellä oli yksi vedin, joka huusi liian kovaa nimeäni. Joo, taas tätä mun hulluuttani. Nyt siis keittiö suunnitellaan pitkälti sen mukaan, että saan käyttää noita kyseisiä vetimiä! Niin ja vetimet pitää valita sen mukaan, että koiramme Viktor ei saa kaapin ovia auki.

Tämä vedin niin huusi mun nimeäni!

 

Olen tehnyt elämäni aikana kolme keittiöremonttia. Edellisissä asunnoissani on ollut kaikki mahdolliset keittiömuodot eli I-mallinen, U-mallinen ja L-mallinen. Mikään ei ole mielestäni ollut tällainen ”pakkosaadajatkossakin”-versio. Nyt näillä näkymin on tulossa hmmm… onkohan se sitten O-mallinen keittiö? Tasoina mulla on ollut massiivipuuta, laminaattia ja Coriania. Olisikohan nyt kivitason vuoro?

 

Savolta oli juuri tullut uusi liesituuletin malli, joka oli juuri mun makuuni! Tosin tuskin meillä on varaa/tarvetta kahteen, vaikka hienolta näyttävätkin…

 

Meidän keittiössä tehdään aika usein erilaisia ruokakuvauksia, joten keittiön on pakko olla suhteellisen vaaleasävyinen. Alustavasti minuun vetoaa valkolakattu tammiviiluovi ja ylös mahdollisesti mattavalkoista.

Tämä tammen sävy ja vaakaviilu miellytti meikäläisen silmää.

 

Kuusikon asunnossamme oli 800 mm kippiovet ja niistä tykkäsin kovin. Huono juttu on vaan se, että noi mun löytämät vetimet ei sovi niihin, sillä noissa kippiovissa pitäisi saada ote ylhäältä alaspäin, sormet läpi vetimen, jotta saa hyvän otteen. Nyt siis alan etsimään vetimiin sopivaa ”siskoa”, joka passaisi yläkaapistoihin. Niin ja sehän tulee olemaan siis ihan mission impossible, sillä pitäisi olla mieluusti saman levyinen (210 mm) ja sama väri ja kiiltoluokka (harjattu satiini tai joku sellainen). Yritänpä kuitennii 😀

 

Siellä oli yksi vedin irrallaan, joten mittasin sen ja kävelin puolisen tuntia kauppaa ympäri se kädessä 😀

 

Alkuun olin ahdistunut siitä, että mulla ei ole mitään käryä millaisen keittiön haluaisin. Noh, nyt on kyllä jonkinlaista hajua, mutta tein taas sitten elämästäni hankalaa, kun joutuu etsimään mahdottomia… Eli mikäli sinulla on vinkkejä siitä, millainen sisarvedin tuolle löytyisi yläkaappien kippioviin, niin otan kiitollisena vinkit vastaan! Seuraava yö meneekin sitten varmaan paperi, kynä ja viivotin kädessä, kun alan luonnostelemaan keittiön kaapistoja paikoilleen.

Kommentit (4)
 1. Moi!
  Ainakin Puustellin keittiöön saa kippioviin moottoroidun mekanismin. Ovi avautuu kuten ”pomppumekanismilla” ovea painaessa ja sulkeutuu kaapin sisäreunassa olevasta napista. Eli yläoviin ei tarvitse kahvaa. Itsellä ei kippiovia ole, mutta sukulaisella on ja kovasti ovat olleet tyytyväisiä valintaansa.

  1. Woooow! Kuulostaa hienolle! Pitääpä pistää korvan taakse ja käydä tutustumassa! Kiitokset vinkistä!

 2. Meillä ei ole kippiovissa vetimiä ja näin jälkikäteen kaduttaa. Mutta hankaluutena lähinnä avaaminen – ei sulkeminen. Ja avaamisessa voisi nuo löytämäsi vetimet mielestäni toimia ihan hyvin.

  Tosin, meillä kippiovet ns. taittuu keskeltä, yhtenäisiin kippioviin kaipaisin varmasti toisenlaisia vetimiä. 🤔

  Summasummarum: taittuvilla kippiovilla voisi toimia. 👍

  1. Joo totta! Meillä on nyt muutama kippiovi nyt sellaisilla kupuvetimillä ja onnistuu tosiaan ihan hyvin aukaisu ja kiinnilaitto. Mutta noissa kaksiosaisssa taittuvissa kippiovissa ei tosiaan onnistuisi se sulkeminen. Ja niin sellaisista tosiaan haaveilen… Noh, onneksi on vielä pari kuukautta aikaa tätäkin pohtia 😀 Keittiösuunnitelma kannattaa kuulemma tehdä juuri ennen sähkösuunnitelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *