Kaupat tehty ja viimeiset viilaukset!

Kaupallinen yhteistyö: Design-Talo

Nyt on sitten viralliset kaupat Design-Talon kanssa tehty ja seuraava viilausvaihe tehdäänkin nyt oikeiden ja virallisten rakennuspiirustusten kanssa! Onneksi Kotiräätälimme Esko ymmärtää minua enemmän kuin hyvin ja jaksaa sparrata nämä viimeiset viilausvaiheet. Tiedän, että tällaisissa asioissa en ehkä ole se helpoin asiakas. Toisaalta, joskus saatan olla vähän ujokin (uskokaa tai älkää!) sanomaan joistain asioista. Tai ehkä ujo on väärä sana… En vaan kehtaa enää teettää lisätöitä ja kysyä, vaatia, pohtia ääneen… Mutta tässä projektissa pitää uskaltaa ja kehdata! Siksi on loistava, että henkilökemiat natsaa yhteistyön osalta.

Mutta olen tyytyväinen siihen, kuinka yksilöllistä palvelua olen tähän saakka saanut. Olette varmaan jo huomanneet, että olen tietyissä asioissa aika tarkka. Yksi asia, mikä mua ahdisti oli se, että olemme päätymässä nyt ProFinin liukuoveen ruokailutilan kohdalle, niin isot ikkunat siinä vieressä on sitten ihan eri profiililla. Esko kuitenkin sanoi, että tämä ei ole ongelma, vaan tilauksesta voidaan jättää kyseiset ikkunat pois ja pyytää ProFinilta sitten uudet ikkunat tilalle. No eihän tällaiset vaihdot yleensä halvemmaksi tule, mutta tiedän, että tuo olisi mua häirinnyt jatkossa liikaa.

Tässäpä viimeistelty virallinen rakennuspiirustus, jolla lähdetään lupia hakemaan. Mulle tämä on kuin taideteos, josta olen ylpeä!

Sisäkattojen korkeuksista olen aikaisemminkin postaillut ja nyt vielä hierottiin niitä lisää. Kattojen normaalikorkeus tulee olemaan 2500 mm ja korotettu viisto sisäkatto tulee nyt olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Keittiön kohdalla se tiputetaan normaalikorkeudelle. Myös päämakuuhuoneeseen halusimme korotetun sisäkaton ja päätettiin jatkaa sitä vielä vaatehuoneen puolelle. Myös pikkuvessaan on nyt tulossa korotettu sisäkatto! Saa nähdä oliko tämä mun suunnittelun ensimmäinen virhetikki… En muista ainakaan nähneeni missään moista, joten en edes osaa kuvitella millainen se tulee olemaan sitten livenä. Noh, saahan sen katon laskettua alas, jos tuntuu ihan hassulle idealle.

Ainut muutos, joka ei oikein onnistu on ulkovesipisteen muutos. Olimme kaavailleet grilliä tuohon katoksen alle ja olisin halunnut vesipisteen hieman lähemmäksi nurkkaa. Sisäpuolelle samaan kohtaan on kuitenkin tulossa astianpesukone ja Design-Taloilta soitettiin ja selitettiin, että siitä syystä sitä ei ole mahdollista siihen siirtää. Nämä nyt on vaan näitä, jotka pitää hyväksyä. Hyvää palvelua oli nyt sekin, kun sain tänään viestin, että lattialämmitysjärjestelmä tarvitsee toisen jakotukkikaapin. LVI-suunnittelija kertoi kaapin tarkat mitat ja pari vaihtoehtoa mihin kaapin voisi sijoittaa. Päädyin valitsemaan vaatehuoneen takanpuoleisen seinän, mutta konsultoin asiassa vielä maalämmön asiantuntijaa ja hän sanoi, että varmuuden vuoksi voisi laittaa toiselle seinälle, että takan lämpö ei häiritse termostaattia. Ja taas opin uutta! Jakotukkikaapin olisi saanut myös seinän sisään, mutta silloin huoneesta olisi lähtenyt reilu 10 cm mittaa pois.

Siirrätin jakotukkikaapin tuohon tyynyjen kohdalle. Nyt haasteena on sitten miettiä miten tilan käyttää hyllyjen osalta.

 

 

Nyt on siis piirustukset loppuun hiottu ja seuraava vaihe on rakennusluvan haku! Siitä sitten uutta postausta ensi viikolla!

Kommentit (6)
  1. Pesuhuoneeseen tasolle nyrkkipyykkiallas ja tekniseen varastoon teräsallas maali- & muita välineiden pesuja varten.

    1. Itseasiassa mietittiin sellaista teräsallasta siivouskomeron yhteyteen, mutta sen hinta oli päälle 700 euroa, joten sitten päätettiin se passata. Nykyisessä kodinhoitohuoneessamme on allas, jota tulee käytettyä pääasiassa vain siivouksen yhteydessä, kun pestään lattioita. Ajattelimme, että se luonnistuu myös siivousämpärin avulla jatkossa. On totta, että sisätöiden alkaessa pitää olla tarkkana maalipensseleiden kanssa, että eivät heti likaa allasta… Toivottavasti ei ihan heti seuraavaa remonttia tule, jossa tarviisi pensseleitä pestä 😀

  2. Miksi sulla on tuossa työ/vierashuoneessa tuommoinen seinä työpöydän ja sohvan välissä?

    1. Tämä oli hieman tällainen kompromissiratkaisu. Jos neliöitä olisi ollut tarjolla vielä enemmän olisin tehnyt erillisen työhuoneen ja erillisen vierashuoneen. Lisäksi mun mies olisi halunnut ns. ”pleikkahuoneen” 😀 Eli nyt tämän kevyen väliseinän lisäämällä sain rauhoitettua työtilan, jos toisella puolella nukkuu mieheni teini-ikäinen tytär tai mieheni pelaa siellä pleikkaa. Nyt tuo väliseinä helpottaa myös hieman sisustamista, sillä levitettävän sohvan saa asetettua sitä vasten. Sain tästä idean eräässä talonäytössä, kun siellä oli työhuonesoppi tehty vaatehuoneeseen ja tila näytti ihan hyvin riittävälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *