Jännän äärellä – juttu kodistamme Meidän Talo -lehdessä!

Kun olimme kotiutuneet tammikuun puolessa välissä Kap Verden lomaltamme, meitä odotti kunnon siivousurakka. Olin sopinut jo aika päivää sitten, että Meidän Talo -lehden toimittaja ja kuvaaja pääsevät tutustumaan huolettomaan huusholliimme. Olimme sopineet kuvauspäivän tammikuun puoleen väliin, jotta olisi varmasti lunta maassa ja ikkunoista olisi kauniimpi sekä valoisampi maisema – noh, tosin kävi. Kuvaus päivänä oli todella harmaata ja tihkutti koko ajan enemmän tai vähemmän vettä.

Sää ei todellakaan ollut kuvauksellinen…

Olen oman työni puolesta tehnyt kymmeniä ruokakuvauksia. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin mukana ns. sisustuskuvia puuhailemassa. Ja todellakin, välillä jossain nurkassa on pieni kaaos, kun toista nurkkaa kuvataan 😀 Oli pakko edellisenä iltana hangata muun muassa eteisen ja kylppärin laattojen saumoja, sillä vuoden aikana ne ovat kyllä valitettavan hyvin ehtineet tummumaan.

Päivä oli todella harmaa. Olin hieman huolissani siitä, miten saamme kuvat näyttämään edes jollain tasolla valoisilta, kuten asuntomme oikeasti on! Kuvaajana toimi Hannes Paananen ja saimme kaiken kuvattua alle neljässä tunnissa. Hannes käytti todella pitkää (lue 20-30 sekunnin) valotusaikoja, jotta kuvista sai raikkaan näköiset. Kyllä odottavan aika oli pitkä ja monesti tuntui, että sen ajan oli melkein hengittämättä – aivan kuin sillä olisi mitään merkitystä kuvan onnistumiselle 😀

Hannes etsi sopivaa kuvakulmaa saunan otosta varten
Pimeältä näyttää livenä, mutta kuvassa yllättävän valoisalta ilman lisävalaistusta!

Koiramme Viktor ja Fiona olivat yllättävän yhteistyökykyisiä. Muutamat kuvat otettiin myös niin, että koirat näkyivät kuvissa, mutta haasteena oli se, että myös heidän pisti pysyä 20 sekuntia täysin paikoillaan, kun kuvaa otettiin. En ole nähnyt itse vielä valittuja kuvia, joten nyt vielä muutama päivä pitää elää jännityksessä. Lehti ilmestyy ensi viikolla 13.2. Jos saat lehden käsiisi, niin siitä on nyt sitten hyvä vertailla ammattilaisen otoksia meikäläisen nopeisiin tilannekuviin. Ja toivottavasti huoleton huussi erottuu lehdessä edukseen!

Väliraivauksia suuntaan ja toiseen…
Välipalaksi kuvausten keskellä pähkinöitä ja viinirypäleitä
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *