Hyvin suunniteltu – ei ollutkaan puoliksi tehty

Tunnustusten aika. Talon suunnitteluvaiheessa pyrin tekemään monista arjen toiminnoista niin huolettomia, että asuntomme pysyisi helpommin siistinä ja kaikelle olisi paikkansa. Noh, tässä muutama esimerkki elävästä elämästä, että hyvä suunnittelu ei auttanut ihan aina käytännön toteutuksessa.

Eteinen

Meillä on neljä kappaletta Ikean Bissa-kenkäkaappeja eteisessä. Yhteensä näihin mahtuu ruhtinaalliset 32 paria kenkiä! Korkeammat saappaat, kumpparit ja työkengät löytyvät sitten vastapäisestä liukuovikaapistosta. En lue itseäni millään tavoin kenkäfriikiksi, mutta jotenkin noita kenkiä on siunaantunut! Kyllä ne jossain vaiheessa oli ihan hienosti omilla paikoillaan, mutta arjessa totuus on hieman toinen. Kenkiä löytyy lattialta lähes poikkeuksetta ainakin 5-6 paria. Eihän niitä märkinä kaappiin voi laittaa – eihän? 😀

On lenkkareita, tennareita, golf-kenkiä, jne… Ja tässä ei ole vielä edes kaikki meidän kengistä!
Olisi kiva, jos eteinen näyttäisi aina tältä…
Kengillä on periaatteessa kyllä paikkansa…
Ja tässä realiteetti…

Kodinhoitohuone

Meillä on Siemensin kuivaava pyykinpesupesukone kodinhoitohuoneessa. Sen vieressä on tilaa enemmän kuin tarpeeksi viikata pyykit valmiiksi vaatehuoneen hyllyille, jonne on matkaa huimat kolme askelta. Taso on myös valitettavan oivallinen paikka säilyttää tätä puhdasta pyykkiä ja välillä ehkä niitä puolipitoisiakin ja… Pyykkien viikkaus kaappiin ei ole koskaan ollut mun suosikkihommaa. Pohdin jo sitä, että jossain vaiheessa kokeilisin kapselikaappi-metodia. Inspiraatioita odotellessa.

Tavoite toki olisi, että kodinhoitohuone näyttäisi aina tältä…
Ja todellisuus on lähempänä tätä 🙂

Aamiaiskaappi

Aamiaiskaapissamme on kallis saranasysteemi. Se mahdollistaisi sen, että saamme sotkut piiloon vain ovet kiinni laittamalla. Mikäli leipäpussi on jäänyt liian reunalle, käyttää irlanninterrierimme Viktor tilaisuuden heti hyväksi ja kotiin tullessamme saamme kerätä muruja niin sohvalta, sängystä ja matoilta. Tämänkin voisi yksinkertaisesti välttää laittamalla ne kalliit ovet kiinni! Rehellisesti sanoen, ovet ovat olleet kiinni vuoden aikana ehkä kymmenen kertaa. Pitäisi opetella siis tähänkin uusi rutiini.

Niin olisihan tässä ovetkin…

Toki suunnittelulla voidaan vaikuttaa siihen, että siisteys on helpompi ylläpitää, mutta uusia rutiineja on kuitenkin opeteltava arjessa, jotta kämppä pysyisi siistimpänä. Tätä kirjoitusta tehdessä pohdin, että ainakin pyykin viikkauksen suhteen kannattaa opetella sellainen rutiini, että pesen pyykkiä pääasiassa sellaisina päivinä, kun minulla on aikaa ja voimavaroja. Tällöin saan viikattua pyykit samointein kaappiin, kun pyykinpesukoneemme pilpattaa valmistumisäänen. Jos pyykit kiireessä nostaa vain pois toisen koneellisen tieltä, jää helposti homma kesken. Ajattelin varata vaatehuoneesta myös pari hyllyä erikseen ns. puolipitoisille vaatteille. Olemme kohta asuneet tässä talossa vuoden, joten viimeistään nyt niitä uusia rutiineja on hyvä alkaa opettelemaan!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *