Hupsis tekevälle sattuu – rajakaapelin korjaus!

Kun teimme muutama vuosi sitten komposiittikauppoja, sain kaupan päälle komposiitista tehdyt istutuslaatikot. Äitini lupasi mulle raparperin alkua ja nyt oli siis tämä laatikko vihdoin kasattava. Pitkään mietittiin laatikolle sopivaa paikkaa ja lopulta laitettiin se tuonne pihavajan taakse. Laatikkoon kuului pitkät maan alle laitettavat tapit ja niitä varten vedettiin maahan ”esireikää” rautakangella.

Noh, jahka saimme laatikon paikoilleen mieheni sanoi: ”Niin eikös Irmelin (robottiruohonleikkurimme) rajakaapeli mene jossain tässä?” No perskules! Juurikin siiiiiiiitäääää! Miten me ei tajuttu! Ja kun tungimme sormet syvälle ruohon tyveen tajusimme, että kaapeli on poikki. Niin meidän tuuria!

Noh, eilisillan googlettelin ja yritin etsiä ohjeistusta korjaukseen. Aloituspaketissa oli onneksi ylimääräisiä   liittimiä. Manuaalin lopusta löytyi onneksi korjausohjekin, kun YouTubesta ei mitään löytynyt.

Onneksi varastosta löytyi ylimääräistä kaapelia, liittimet ja (liian pienet) pidit sekä leikkuri.
Tämän sinisen osan ”napsauttaminen” alas vaatii pihdit ja hemmetisti voimaa! Johdot siis laitetaan reunimmaisiin reikiin.

Oli muuten melkoinen etsiminen, kun kaivoin maasta sitä toista päätä! Meillähän tuo rajakaapeli on laitettu vain mustilla kiinnikkeillä maahan eikä sen kummemmin upotettu maahan. Mutta valitettavan hyvin oli maa nielaissut kaapelin.

Liian hyvin piilossa. Meni melkein vartti ennen kuin löysin oikean kohdan…

Sain laitettua liittimet paikoilleen ja kiersin uuden laatikon, jotta Irmeli ei siihen törmää. Tiedän, että liittimien nipsu pitää naksahtaa tiukasti kiinni. Noh, en naksahdusta kuullut. Ehkä se johtui kirosanoista, joita saatoin muutaman ladella saadakseni ylimääräisiä voimia pihtien otteeseen.

Nurmikko on loistavassa kunnossa! Kuva otettu ennen ”tapaturmaa”

Sitten Irmeli tulille. Ja sehän toimi jälleen, jihuuu! Osasin korjata rikkoutuneen rajakaapelin ja ihan itse! Toivottavasti tästä kirjoituksesta on hyötyä jollekin toiselle, joka saa katkaistua vahingossa rajakaapelin 🙂

Nyt kaapeli kiertää istutuslaatikon
Täyttöä ja kasveja odotellessa…
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *