Eihän tämä näkyviin jää… Eiku!

Tässä blogissa olen aika avoimesti kertonut kaikista pienistä ja vähän suuremmistakin kämmeistäni. Haluan olla superrehellinen ensirakentaja, jotta te muut rakentajat ja remontoijat ette tekisi samoja virheitä. Nyt käsittelen muutamaa huolimattomuusvirhettäni, jotka on toki helppo korjata jälkikäteen, mutta rehellisesti sanottuna, saapa nähdä onko näitä korjattu vielä kolmen vuoden kuluttuakaan.

Kodinhoitohuoneen maalaus tehtiin aika kiireessä, sillä se piti valmistua ennen kuin lattioita aloitettiin laatoittamaan. Värin kanssa oli myös hieman arpomista ja vaikka seinät oli kyllä pohjamaalattu ne veti maalia kuitenkin odotettua enemmän. Tiesin kyllä siivouskaapin mitat, mutta tässä tuli arviointivirhe, kun ajattelin, että eihän tämä maalaamaton alue täältä mihinkään näy. Joo, no kyllä näkyy! Korjausmaalausintoa odotellessa.

Ehkä taaperoikäinen olisi vielä sen mittainen, että tätä oikaisua ei näkisi 😀

En ole aikaisemmin koskaan asentanut kynnyksiä. Tässäkin tapahtui pieni arviointivirhe tai yksinkertaisesti vain laiskuus iski. Laattoja on onneksi jäljellä, mutta vaatii taas motivaatiota etsiä rälläkkä esiin ja alkaa tekemään laatoista oikean kokoisia palasia. Ja näiden päälle tietenkin vielä laastin teko sekä saumausaineen sekoitus. Eteisestä löytyy pari muutakin kohtaa, jossa saumaus on jäänyt hieman puolitiehen…

Pientä askartelua vielä tiedossa…
Ja samalla on sitten saumattava tuokin pikku kolo listan vieressä…

Niin ja tiedättekö sen tunteen, kun saumattavaa olisi enää parinkymmenen sentin pätkä ja silikoni loppuu! Argh! Ja silikonituubi maksaa parikymppiä, joten ärsyttää maksaa se muutaman sentin tähden. Noh, meillähän löytyi vielä vaalean harmaata silikonia ja ajattelin, että ei se sieltä katon rajasta näy. Noh, kun valaistus on täpöllä, niin ei juuri näykään, mutta näin kesäisin luonnonvalossa näkyy! Tämä onkin hieman hitaampi korjattava, sillä ensin vanha silikoni pitää poistaa… Joku päivä sitten, kun ei muka parempaakaan tekemistä ole 😀

Mutta ei tässä viikonloppuna olla laiskoteltu ei! Rimoituksista on nyt reilu puolet öljytty ja saatu ruuvattua ne paikoilleen. Tänään puuhastelimme varaston edustan parissa lähes koko päivän. Alkuun meillä menee aina tunti jos toinenkin pohtiessa ja suunnitellessa toteutusta, jotta turhilta virheiltä vältyttäisiin. Noh, aina jotain mittavirheitä tai aivopieruja pääsee tulemaan ja sen mukana muutama kirosana. Mutta saimme illan koitteessa portaatkin lähes valmiiksi, joten seuraavan viikonlopun urakka taitaa olla sitten varaston siivoaminen!

Rimoitus on jo hyvässä vauhdissa!
Varaston edustan pohjat teimme jo pari viikkoa sitten, mutta nyt saimme aikaiseksi laittaa komposiitit päälle, jotta kulku varastoon olisi turvallisempaa.
Melkoinen työkaluarsenaali oli tarpeen tämän päivän projektissa…

Ja ensi viikon jonkun illan projektiksi jää laittaa nämä tilaamani käärmeenkarkoittimet maahan. Kyllä, alueellamme on kuulemma paljon kyykäärmeitä, vaikka itse emme ole vielä yhtäkään nähneet. Koirien vuoksi pitää pelata nyt varman päälle ainakin omalla piha-alueella. Ihana bonus oli laku, joka tuli paketin mukana. Kiitos Virtasen kaupan lähettämölle nopeasta ja maistuvasta asiakaspalvelusta!

Kylläpä pieni lahja lähettämöstä piristi päivää! 😀
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *