Asuntomessujen antia

Olen messujen veteraanikävijä. 30 vuoden aikana olen käynyt noin 20 messut eli aloittanut asuntomessuilemisen jo perheeni kanssa lapsena. Olinhan jo alakouluikäisenä päättänyt, että minusta tulee arkkitehti, joten asuntomessut ovat aina minua kiinnostaneet.

 

Nyt hurautin päiväksi Poriin tsekkaamaan tämän vuoden antia. Nyt olin messuilemassa ns. tosi tarkoituksella, sillä tiettyjä valintoja taloomme en ole vielä tehnyt. Listalla oli mm. saunat, komposiittiterassit, valaistus ja seinien väri/tapettivalinnat. Totesin, että taisin olla taas messujen haastavin asiakas, sillä kyselin erilaisia tuotetietoja aika paljon. Mielestäni jokaisessa messutalossa pitäisi olla kansio, jossa on KAIKKI tuotteet merkattu ja se mistä sitä saa. Toki monessa paikassa minuun luvattiin olla myöhemmin yhteydessä, kun ovat saaneet tuotteen selville.

Tämä vessapaperiteline huusi nimeäni. Kukaan ei osannut sanoa mistä/mitä merkkiä se on.

 

Saunojen suhteen ei ollut uutta Porin auringon alla. Huomasin ihastelevani eniten vaaleita saunoja. Muutamia hieman erilaisia laudevaihtoehtoja toki löytyi, mutta itse suosin ehkä kuitenkin aika perinteistä mallia.

 

Jotain erillaista

 

Visuaalisesti tämä Harvian sauna kiinnosti eniten.

 

Tässä lauteiden sävy oli ihastuttava

 

Terassit osoittautuivat pettymykseksi, sillä eri komposiittivaihtoehtoja ei juurikaan näkynyt. Yksi varteen otettava vaihtoehto löytyi Designtalon Nosteesta. Pitänee selvitellä tarkemmin noita komposiittien ominaisuuksia myöhemmin, mutta tässä väri ja tuntuma oli aika jees.

Tässä komposiitin sävy oli hyvän harmaan ruskea ja pinnaltaan ei liian muovimainen.

 

Valaistuksen suhteen oli taas huimasti ihmeteltävää! Alla kuvakollaasia erilaisista vaihtoehdoista.

Upotettua lediä viivana. Tämähän on kuin taideteos katossa!

 

 

Ei olisi tullut mieleenkään ratkaista valaistusta näin, mutta tämä on kiva!

 

Led-valoraitaa näkyi myös paneelien välissä kylppärissä.

 

Eteisen valotaideteos säväytti.

Muutamia makuuhuoneita oli maalattu aika tummilla sävyillä kauttaaltaan. Itse olin juuri pohtinut, että uskaltaako kaikkia seiniä maalata vai maalaanko makkariin vain yhden tehosteseinän. Tummat seinät eivät näyttäneet lainkaan ahdistaville – päinvastoin jopa kodikkaalle. Päätös siis sen osalta on tehty. Mitään erikoista tapettia, joka olisi huutanut nimeäni ei messuilta osunut silmään.

 

Sinivihreää tunnelmaa.

 

Kuva hieman hämää. Tila näyttää aika mörkiltä, mutta livenä ei ollut niin tumma pienistä ikkunoista huolimatta.

 

Teen myöhemmin vielä toisen postauksen erilaisista yksityiskohdista, jotka minua puhuttelivat.

 

Mutta nyt on syytä juhlaan! Hannan huolettoman huushollin sivuilla on käyty jo 100 000 kertaa! Mahtavuutta! Toivottavasti blogista on ollut iloa ja apua myös muille rakentajille. Tämän kunniaksi arvon kaksi lippua Porin asuntomessuille. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän blogitekstiin tai kommentoimalla Facebookissa täällä.

Kommentit (11)
  1. Ihania saunaideoita! Olen myös itse pitänyt todella paljon tummasta makuuhuoneesta, johon rakennusaikana päädyttiin, vaikka muutoin taloa hallitsee valkoinen. Suosittelen! Q

  2. Lippuja. Jee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *