Arjen aherrusta, reklamointia ja edistystä!

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet todella kiireisiä. Olen tehnyt kuusipäiväistä työviikkoa ja käynyt työreissuilla Parkanossa, Turussa, Ähtärissä sekä Alavudella. Bonuksena meidän Fionalla on ollut vatsatauti reilun kolmen päivän ajan. Huonosti nukuttuja öitä siis takana, kun on saanut yöpaitasillaan hiippailla ulkona useampaan otteeseen koiraa ulkoiluttamassa.

Pariin päivään tälle ahmatille ei maistunut ruoka lainkaan.

 

 

Useampana aamuna olen käynyt pyörähtämässä raksalla ennen töihin menoa. Viime viikon alkupuolella piti tulla kaupungin putkimiehet laittamaan vesimittari paikoilleen. Mutta taas tuli yksi mutka matkaan. Avasin miehille oven tekniseen tilaan ja heidän ensimmäinen kysymys oli, että missähän mahtaa se vesiputki olla? No enhän minä tiedä! Ajattelin, että sitä ei ole vielä välipohjasta nostettu ja nuorempi kaveri kävi mun puolesta siellä välipohjassa mönkimässä. Sieltähän se tarvittava putki kyllä löytyi, mutta sen päädyssä oli kunnon möntti betonia. Miehet sanoivat, että tämä projekti olisikin sitten useamman tunnin homma, joten he eivät voi tehdä sitä nyt ja uusi aikataulu on sovittava työnjohdon kanssa.

Niin missä putki? Hyvä kysymys!

 

Soittelin jälleen Design-Talon työpäällikölle eli Tommille. Mulle jäi edelleen epäselväksi se, että kenenkä hommiin tämä putken nosto tekniseen tilaan on ja kuka on tehnyt hommansa ajattelematta kokonaisuutta, jos putken pää on kuorrutettuna betonilla välipohjassa. Mutta jo heti seuraavana päivänä sain viestin, että Perustavan ja Marilan kaverit olivat käyneet raksalla ja hoitaneet homman. Putkikin oli nostettu asiallisesti siihen kuuluvalle paikalle. Pisteet siis siitä, että heti asiasta reklamoitiin ja homma hoidettiin kuntoon pikimmiten. Tosin kaikkien ajan, vaivan ja polttoaineen säästämiseksi olisi mahtavuutta, että tällainen ketju toimisi ja kaikki tietäisi vastuunsa. Vesimittarikin oli ilmestynyt jossain vaiheessa paikoilleen, joten tämän osalta taas loppu hyvin, kaikki hyvin.

 

Nyt putki on nostettu välipohjasta ylös varaston puolelle.
Putkien alla piti olla vielä erikseen tällainen tulvari.

 

 

Muutamia asioita olen tässä töiden lomassa joutunut selvittelemään. Kuulin, että tekniseen tilaan pitäisi tehdä vesieristys ennen maalämpökoneen asennusta. Siihen aloin etsimään sopivaa työmiestä. Lisäksi sovimme asennuspäivää olohuoneen suurille ikkunoille sekä liukuovelle. Yksi haaste tulee olemaan se, että nämä pitäisi olla kannettuna paikoilleen ennen asennusta. Suuren liukuoven paino tulee olemaan noin 350 kiloa! Miten ihmeessä me saadaan se raahattua paikoilleen?! Kantoliinoilla ja 7-8 miehen voimin? Noh, muutama viikko on tätä vielä aikaa stressata…

 

Nyt seuraavan parin viikon aikana tapahtuu taas paljon! Takka tullaan laittamaan paikoilleen, sähkötyöt aloitetaan ja sisäseinät viimeistellään. Näistä sitten postausta lähiaikoina erikseen.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *