Vesimeloni-lemonade

vesimeloni-lemonade

Ihanaa alkanutta kesäkuuta. Meillä kesän virallista alkamista juhlittiin valmistamalla tämä vesimeloni-lemonade. Eli kavereiden kesken melonaadi. Melonaadissa yhdistyy makean vesimelonin maku ihanan kirpeän sitruunan kanssa. Voit tehdä tämän myös limepohjalla, mutta limejä tarttee ainakin kolminkertaisen määrän sitruunoihin verrattuna. Maku on kyllä aivan yhtä ihana, joten on kaiken vaivan arvoista. Ollaan viime vuosina hurahdettu erilaisten limonaadien tekemiseen. Jos sinäkin tykkäät, kokeile myös herkulliset raparperi– ja mustikkalemonadet. Ja pianhan voi jo valmistaa ihanaa mansikkamehuakin.

Me puhuimmekin tästä jo aiemmin, mutta aiemmin suunniteltu juhannuskalenterimme jää nyt tällä kertaa välistä meidän yllättävän muuttomme takia. Kalenteriin suunniteltuja ja toteutettuja reseptejä kuitenkin tipahtelee aina silloin tällöin blogin puolelle. Ja aivan ihania kesäisiä herkkuja onkin tulossa. Muuttolaatikoiden keskellä on kuitenkin vähän haastavampaa aina leivoskella, joten kevyempi tahti on tällä kertaa oikea ratkaisu meille.

vesimeloni-lemonade

vesimeloni-lemonade

Miltäs vesimeloni-lemonade kuulostaisi? Vannomme sen että tämä on ihanan raikasta ja maukasta. Ja aivan varmasti toimisi muistakin meloneista tehtynä jos juuri vesimeloni ei ole mieleisenne. Jäimme pohtimaan, että tällä samalla reseptillä voisi varmasti tehdä mehujäätä muotteihin tai vaikkapa granitaa. Jos kesä on yhtään niin kuuma kuin viime vuonna, niin sellaisia viilentäviä herkkuja varmasti tarvitaan! Jos todella simppeli ja viilentävä herkku on etsinnässä, niin vesimeloniahan voi pakastaa ihan sellaisenaan tähän tyyliin.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Vesimeloni-lemonade

Ainekset (10 annosta)

1½ kg
vesimelonia (eli n.1 l mehua)
3 dl
sitruunamehua (4-5 isoa sitruunaa)
2 dl
hienoa sokeria
1 l
vettä
+ minttua tarjoiluun
2 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

  1. Pilko vesimeloni paloiksi, soseuta blenderissä ja siivilöi hienolla siivilällä, jotta yhtään siemeniä ei tule joukkoon.
  2. Purista sitruunat ja siivilöi ne suureen kulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja vesi, sekoita. Lisää vielä joukkoon vesimelonimehu. Sekoita.
  3. Anna melonaadin tekeytyä pari tuntia kylmässä, kunnes sokeri on liuennut kunnolla joukkoon. Pullota puhtaaseen pulloon tai kannuun. Voit vielä tässä vaiheessa maistaa melonaadia ja lisätä tarvittaessa makeutta tai happoa.
  4. Tarjoile valmista melonaadia jäiden, sitruunalohkojen sekä tuoreen mintun kanssa. Melonaadi on parasta samana päivänä tehtynä, mutta säilyy hyvänä 3-4 päivää.

Huom! Melonin hedelmäliha on usein melonaadia raskaampaa, joten se saattaa erottua joukosta seisoessaan. Eli ennen tarjoilua kannattaa aina sekoittaa lusikalla.

ruoka juomat hedelmat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *