Unicorn cupcakes

Huomenta! Nämä unicorn cupcaket taiottiin blogimme 6-vuotiaan taipaleen kunniaksi! …vastahan me aloittelimme ja jo kuusi vuotta on kulunut! Kiitos kaikille jotka ovat pysyneet herkkumatkallamme mukana 🙂 näissä kuppikakuissa yhdistyy ihanan kostea vaniljainen muffinipohja ja herkullinen valkosuklainen kuorrute. Mietimme hetken, että olisimmeko värjänneet pohjankin, mutta päädyimme heittämään vaniljataikinan sekaan strösseleitä! Ja ne värjäsivät taikinan kauniisti <3 nyt ohjeeseen!


Unicorn cupcakes (n.12kpl);
3 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl hienoa sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa, lämmintä
60 g voita tai margariinia, sulana (tai n. ½ dl öljyä)
1 tl vaniljauutetta/sokeria
1 kananmuna
1 dl kiehuvaa vettä
(½ dl strösseleitä)
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään yleiskoneen kulhossa (tai kulho + käsivatkain).
3. Mittaa maito, voisula, vanilja ja kananmuna toiseen kulhoon ja vatkaa huolellisesti sekaisin.
4. Lisää märät ainekset kuiviin ja vatkaa kunnes taikina on tasainen. Lisää lopuksi hiljalleen kuuma vesi ja sekoita taikinaa noin minuutin verran, tai kunnes taikina on tasainen. Jos laitat taikinaan strösseleitä, laita ne ihan viimeisenä ja nopeasti nuolijalla kiepsauttaen. Muutoin väri alkaa sekoittua liikaa taikinaan.
5. Täytä muffinivuoat noin puoleen väliin saakka ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan (uunin tehosta riippuen 15-20 min). Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
6. Ota muffinit pois uunista ja nosta ritilälle tai lautaselle jäähtymään. Valmista sillä aikaa kuorrute.
Värikäs kuorrute ohje;
100 g valkosuklaata
175 g voita
1 tl vaniljasokeria
3 ½ dl tomusokeria
+väriainetta (laitoimme itse pinkkiä, keltaista ja sinistä)
Kuorrutteen värjäysvinkit!

 Jos haluat kauniisti monivärisen kuorrutteen, tee se näin; aseta haluamasi tylla pursotin pussin päähän. Käännä pursotinpussi väärinpäin esimerkiksi ison limupullon tai viinpullon päälle (älä kokonaan että saat se käännettyä takaisin & tylla ei irtoa). Sivele haluamiasi väriaineita runsaasti pussin sisäpinnalle pystysuoraan. Käännä pussi varovaisesti oikeinpäin ja kauho kuorrutetta sen sisälle. Voit vielä painella pussia että väri tarttuu kuorrutteeseen kunnolla.
Parhaiten värjäykseen sopii geelimäiset värit.
1. Valmistele pursotinpussi yllä mainitulla tavalla.
2. Sulata valkosuklaa. Anna jäähtyä hetki.
3. Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa ne sekaisin.
4. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on kuohkea. 
5. Pursota tai levitä muffineiden pinnalle, koristele nonparellein tai strösselein!
Ihanaa viikonloppua teille kaikille! <3
-Dr.Sugar-
Kommentit (3)
  1. Kanelitytön kakkuparatiisi
    26.3.2017, 15:15

    Aivan ihanan näköisiä! 🙂

    1. Iso kiitos 😘❤

  2. Milla Mäntylä
    28.3.2017, 16:23

    Aivan ihanan näköisiä!😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *