Täytekeksit
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa yleiskoneeseen (tai kulho + sähkövatkain) voi ja sokeri. Vaahdota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.
2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja sekoita ne huolellisesti.
3. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa taikinaan. Vatkaa vain pikaisesti sekaisin, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
4. Jaa taikina kahtia ja muodosta siitä kaksi palloa. Kauli taikinapallot n.3-4mm paksuisiksi levyiksi leivinpaperin päällä. Laita valmiiksi kaulitun levyn päälle vielä toinen leivinpaperi ja laita taikinat jääkaappiin noin tunniksi. Voit antaa taikinan viiletä jääkaapissa myös seuraavaan päivään.
5. Leikkaa taikinalevyistä haluamasi muotoisia keksejä ja siirrä ne pellille. (voit käyttää samaa leivinpaperia). Muodosta jäljelle jääneestä taikinasta uusi pallo ja kaulitse uudelleen. Jos taikina ehtii pehmetä huoneenlämmössä pehmeäksi, laita se uudelleen jääkaappiin.
6. Paista uunissa n.10 minuutin ajan. Keksit ovat uunista tullessaan vielä pehmeitä, mutta jäähtyessään ne kovettuvat sopiviksi. Koristele jäähtyneet keksit. Keksit säilyy hyvänä noin kolmesta viiteen päivään suljetussa rasiassa.
Hyvin jäähdytetty taikina pitää muotonsa kauniisti uunissa, joten taikinan käyttäminen jääkaapin kautta on tärkeä vaihe!
VINKKI! Jos haluat keksien pintaan nonparelleja tai strösseleitä, paina keksit kevyesti sokerihelmissä ennen uuniin laittoa.
Näyttääpä tosi herkullisilta! Huomiselle oliskin tarkoitus jotain kahvipöydänantimia kehitellä vieraita varten, voisinkin melkein napata tämän reseptin heti kokeiluun 🙂
https://fiiaelina.blogspot.fi/
Kiitos! <3 suosittelemme ehdottomasti! 🙂
Moi! Tuliko tästä siis kuin iso satsi? Suunnilleen määränä montako keksiä🤔tietäs vähän tarviiko kertoa vai puolittaa ohjetta omiin suunnitelmiin😁
Riippuu tietenkin siitäkin minkä kokoisia näistä tekee. Me teimme aika pieniä (pienempiä kuin dominot ja oreot), joten niitä tuli muistaakseni jopa 100kpl 🙂
Jos ei tarvitse paljoa, suosittelen puolittamaan satsia! 🙂