Suklaakeksit

suklaakeksit%2B%25281%2529.JPG

suklaakeksit%2B%25282%2529.JPG

Ihanat herkulliset suklaakeksit voi päällystää monella tavalla tai syödä ihan sellaisinaan. Koska keksit pitävät muotonsa uunissa, näistä saa koristeltua kauniita fantasiapipareitakin mikäli haluaa. Itse tykästyimme vähän pelkistetympään kuvioon <3

Suklaakeksit ohje;

175 g voita, pehmeänä
2½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria/tai uutetta
3 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa+ kuorrutetta, nonparelleja…

1. Mittaa yleiskoneeseen (tai kulho + sähkövatkain) voi ja sokeri. Vaahdota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.
2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja sekoita ne huolellisesti.
3. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa taikinaan. Vatkaa vain pikaisesti sekaisin, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
4. Jaa taikina kahtia ja muodosta siitä kaksi palloa. Kauli taikinapallot n.3-4mm paksuisiksi levyiksi leivinpaperin päällä. Laita valmiiksi kaulitun levyn päälle vielä toinen leivinpaperi ja laita taikinat jääkaappiin noin tunniksi. Voit antaa taikinan viiletä jääkaapissa myös seuraavaan päivään. Laita noin puolen tunnin kohdalla uuni lämpenemään 175 asteeseen.
5. Leikkaa taikinalevyistä haluamasi muotoisia keksejä ja siirrä ne pellille. (voit käyttää samaa leivinpaperia). Muodosta jäljelle jääneestä taikinasta uusi pallo ja kaulitse uudelleen. Jos taikina ehtii pehmetä huoneenlämmössä pehmeäksi, laita se uudelleen jääkaappiin.
6. Paista uunissa n.10 minuutin ajan. Keksit ovat uunista tullessaan vielä pehmeitä, mutta jäähtyessään ne kovettuvat sopiviksi. Koristele jäähtyneet keksit. Keksit säilyy hyvänä noin kolmesta viiteen päivään suljetussa rasiassa.

Hyvin jäähdytetty taikina pitää muotonsa kauniisti uunissa, joten taikinan käyttäminen jääkaapin kautta on tärkeä vaihe!

VINKKI! Jos haluat keksien pintaan nonparelleja tai strösseleitä, paina keksit kevyesti sokerihelmissä ennen uuniin laittoa.

 
suklaakeksit%2B%25284%2529.JPG

suklaakeksit%2B%25283%2529.JPG

Eivätkö olekin suloisia? Ja helppoja myös! Keksien maku muistuttaa vähän brownieta ja meillä ainakin keksit pysyivät pehmeänä usean päivän ajan! 🙂
 
-Dr.Sugar-

ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (4)
  1. Kuinkahan onnistuisi jos vaihtaisi jauhot gluteenittomiin?

  2. En ole itse kokeillut, mutta en keksi miksei toimisi! Voi olla ettei keksien muoto pysy ihan samana, mutta ilmoittele miten kävi jos kokeilet! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *