Sitruunainen pääsiäiskakku
Suurin osa varmaan huomasikin facebookin ja instagramin kautta, että meillä oli Annin kanssa alkuviikosta pienet pääsiäiskuvaukset missä testailimme muutamia uutuuksia Annin kaupasta. Meiltä syntyi pirtsakan keltainen pääsiäiskakku, missä on sisällä herkullinen mousse persikasta ja sitruunasta. Ihanan keveän makuinen 🙂
1 rkl sitruunamehua
1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita sose ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sitruunan kuorta.
3. Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
4. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne sitruunamehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
5. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
Kakun kasaus;
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka missä pohjan valmistit kelmulla.
2. Laita pojaksi se kakkupohjan kerros minkä haluat päällimmäiseksi. Kostuta ja lisää puolet täytteestä. Toista.
3. Kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta. Kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota vuoasta ja kuorruta.
Ihana kakku tuli, kolmena päivänä väsäsin, mutta oli vaivan arvoinen. Sitruunatäyte oli ihan mahtava. Kuorrutetta tuli tosi paljon, jos ei pursottele kovasti päälle, niin melkein puolet olisi riittänyt. Laitoin samalla tavalla muutamat pursotukset kuin kuvassa, ja jäi ehkä 1/4 yli.