Sitruuna-mustikkajuustokakku

Heippa! Joko on juhannusherkut tehty? Jos ei, niin tässä tulee nopea viime hetken kakkuherkku! Teimme miedon, mutta maistuvan sitruunaisen mustikkajuustokakun ja ai että! Halusimme välttää tummanlilaa massaa, joten mustikkaa löytyy joukosta sekä soseena että kokonaisina! Itse asiassa meidän kakussamme on seassa ja päällä myös vadelmaa tuomassa ekstrakirpeyttä, mutta normaalisti kakku toimii pelkällä mustikallakin! 😉

Sitruuna-mustikkajuustokakku (22cm)
160 g digestivekeksejä, murskattuna
50 g voita, sulatettuna
+ pieni kourallinen tuoreita mustikoita
1. Murskaa keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla.
2, Sekoita keskenään ja painele n. 20-22cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Ripottele pohjan päälle tuoreita mustikoita noin kourallinen.
400g vanilja tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
2 rkl maitoa
4 liivatetta
½ dl kermaa
½ dl tuoreita tai pakastemustikoita, soseutettuna tai murskattuna
+sitruunankuorta
+ koristeet
1. Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää tuorejuuston joukkoon mustikkasose ja maito. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen,
2. Vaahdota kerma sokerin kanssa kuohkeksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tuorejuustoseos hellästi nuolijalla nostellen. .
3. Sekoita massan joukkoon sitruunankuoriraaste, maista ja lisää tarvittaessa.
4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liedellä, kaada nauhana seoksen joukkoon, samalla massaa sekoittaen.
5. Kaada vuokaan ja tasoittele.
6. Anna tekeytyä jääkaapissa tai pakkasessa (pakkasessa reunoista tulee napakat, muista antaa sulaa jos pakastat). Irrota vuoasta ennen tarjoilua ja koristele haluamillasi koristeilla.

Kakkumme sai koristeeksi sipaisun kinuskituorejuustoa, vadelmia, suklaanappeja, toffeepaloja ja pistaasi-sekä suklaarouhetta. Parastahan juustokakuissa on se, että koristeeksi käy melkein mikä vaan! 😉
Ihanaa ja rauhallista juhannusta teille kaikille! <3
-Dr.Sugar-
Kommentit (10)
  1. Minna Vuo-Cho
    24.6.2017, 12:07

    Oi nam, mikä herkku. Näin kesällä marjoja laittaisi ihan mihin vaan.
    Koristelukin on ihanan runsas. Pitäisi useammin muistaa lisätä makua erilaisilla juustoilla ja tahnoilla, saa hauskaa vaihtelua makumaailmaan.

    1. Dr.Sugar/Jonna
      26.6.2017, 23:25

      Marjat on kyllä kesän parasta antia leivonnassa! 🙂 ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan eri tuorejuustoja, tuo kinuskinen oli ihanan makuinen!

  2. Ihana yhdistelmä! Yleensä tulee yhdistettyä sitruunaa ja vadelmaa, taidanpa kokeilla 🙂

    1. Dr.Sugar/Jonna
      26.6.2017, 23:26

      Kiitos Peggy! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sitruuna vahvistaa mustikan muuten aika hentoista makua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *